UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 12. září 2020          Celkem: 359 726 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 24.09.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Sestava Ex-členové Alba Singly Video Různé Reference
MALMSTEEN Yngwie
(g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 30.06.1963 (Stockholm, Švédsko, jako Lars Johan Yngwie Lennerbach)
MALMSTEEN Yngwie (photo)
 

Působení:

1976-? Powerhouse
1978-81 Rising Force
1982 Silver Mountain
1983 Steeler
1983-84 Alcatrazz
1984 Rising Force
od 1984 Yngwie Malmsteen

Sestava (2001):

Mark Boals - voc
Yngwie Malmsteen - g
Randy Coven - bg
Matts Olausson - kb
Tim Donahue - ds

Bývalí členové:

vocal:
Jeff Scott Soto (1984-85); Mark Boals (1986, 2000-10/00); Joe Lynn Turner (1987-11/88); Goran Edman (1989-cca 1991); Mike Vescera (cca 3/94-7/95); Graham Bonnet (11/95-?); Jorn Lande (10/00-?)

guitar:
John Norum (1978)

bass:
John Leven (cca 1978); Marcel Jacob (1985); Bob Daisley (1987); Barry Dunaway (1989, 1996); P. Johansson (do 1989); Svante Henryson (1989-cca 1991); Barry Sparks (1994-?)

drums:
Barriemore Barlow (1984); Anders Johansson (1985-89); Mikael von Knorring (1989-90); Pete Barnacle (1990); Ulf Sundberg; Bo Werner (1992); Mike Terrana (cca 3/94); B.J. Zampa (11/94-?); Shane Gaalaas (cca 7/95); Tommy Aldridge (1996); John Macaluso (2000)

keyboards:
Jens Johansson (1984-85)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Rising Force
vydáno pod jménem: Yngwie J. Malmsteen's Rising Force
5/1984 Polydor 60
2.Marching Out
vydáno pod jménem: Yngwie J. Malmsteen's Rising Force
4/1985 Polydor 52
3.Trilogy
vydáno pod jménem: Yngwie J. Malmsteen's Rising Force
4/1986 Polydor 44
4.Odyssey
vydáno pod jménem: Yngwie Malmsteen's Rising Force
produkce: Jeff Glixman
4/1988 Polydor27 40
5.Trial By Fire (Live In Leningrad)
(2LP)
10/1989 Polydor65 128
6.Eclipse05.04.1990Polydor43 112
7.Fire & Ice
produkce: Thompson/Barbiero
2/1992 Elektrola57 121
8.The Yngwie Malmsteen Collection1992 Elektra
9.The Seventh Sign
produkce: Jeff Glixman
28.03.1994Music For Nations
10.Magnum Opus
produkce: Chris Tsangarides
14.08.1995Music For Nations
11.Inspiration14.10.1996Music For Nations
12.Facing The Animal
(v Japonsku 9/1997, Pony Canyon)
23.09.1998Mercury
13.Live!
(2CD)
26.10.1998Dream Catcher/Rough Trade
14.Concerto Suite For Electric Guitar And Orchestra In E Flat Minor Op. 121.06.1999
15.Alchemy
vydáno pod jménem: Yngwie Malmsteen's Rising Force
10/1999 Dream Catcher
16.Anthology 1994-199928.03.2000Pony Canyon
17.The Best Of 1990-19994/2000 Dream Catcher
18.War To End All Wars
vydáno pod jménem: Yngwie Malmsteen's Rising Force
10/2000 Dream Catcher
19.Double Live07.11.2000Spitfire
20.Attack
vydáno pod jménem: Yngwie Malmsteen's Rising Force
8/2002
21.G3 Live: Rockin' in the Free World
& Steve Vai & Joe Satriani
24.02.2004Sony
22.20th Century Masters - The Millennium Collection24.05.2005Polydor
23.Unleash the Fury
vydáno pod jménem: Yngwie Malmsteen's Rising Force
26.07.2005Spitfire
24.Perpetual Flame14.10.2008Rising Force
25.Angels of Love10.03.2009
26.Genesis25.08.2009Rising Force
27.High Impact08.12.2009Rising Force
28.Relentless23.11.2010Rising Force
29.Spellbound11.12.2012Universal
30.A War to End All Wars03.09.2013Pony Canyon Inc.
31.Blue Lightning29.03.2019

Mark Boals:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Ring Of Fire2/2001
2.Edge Of The World12/2002 Frontiers

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Heaven Tonight
vydáno pod jménem: Yngwie J. Malmsteen's Rising Force
5/1988 86
2.Making Love3/1990
3.I Can't Wait1994 Pony Canyon

Video:

1. Live In Japan - 1985, live, 90 min
2. Trial By Fire - 1990, live, 86 min
3. The Collection

Různé:

j.h. na LP:

Tone Norum: This Time (1988, CBS)
Human Clay: Human Clay (5.8.96, Seagull)
Dweezil Zappa: What The Hell Was I Thinking (9/96)

Účast na kompilacích:
"Gates Of Babylon" na Ronnie James Dio tribute LP "Holy Dio" (12.7.99, Century Media)

Mark Boals:

j.h. na LP:

Alex Gregory: Paganini's Last Stand (1990)
Joey Tafolla: Infra-Blue (1991, Shrapnel/Roadrunner)
Empire: Hypnotica (29.1.02, Lion Music)
Lana Lane: Project Shangri-La (2/02, Limb Music Products)
Tara Lynch: Evil Enough (13.4.18)

Matts Olausson:

j.h. na LP:

Glory: Positive Buoyant (1994, Brilliant)
Yngwie Malmsteen: Facing The Animal (9/97)

Barry Dunaway:

j.h. na LP:

Pat Travers: King Biscuit (1997)
Yngwie Malmsteen: Facing The Animal (9/97)

Barry Sparks:

j.h. na LP:

Robbie Lochner: Robbie Lochner (1997, Satori)
John West: Mindjourney (19.5.97, Roadrunner)
Roland Grapow: Kaleidoscope (7/99, Steamhammer)
Vinnie Moore: Live! (14.2.00, Shrapnel)
Uli Roth: Transcendental Sky Guitar Vol. 1 & 2 (11.9.00, Steamhammer)
Michael Schenker: Dreams And Expressions From Deep Inside (1/01)
Tony MacAlpine: Chromaticity (7.8.01, Shrapnel)
Miloš Dodo Doležal: Nejvyšší vibrace (2005, CBr)

Shane Gaalaas:

j.h. na LP:

Robbie Lochner: Robbie Lochner (1997, Satori)
Vinnie Moore: Maze (7.6.99, Labirint)
Vinnie Moore: Live! (14.2.00, Shrapnel)
Uli Roth: Transcendental Sky Guitar Vol. 1 & 2 (11.9.00, Steamhammer)
Michael Schenker: Dreams And Expressions From Deep Inside (1/01)
HTP: Hughes Turner Project (9/02, MTM Music)

Svante Henryson:

j.h. na LP:

Joey Tempest: A Place To Call Home (6/95, Polydor)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941206.04.19945Big Bang!
19941313.04.19948recenze LP
19941604.05.199421Opilci v dějináchprofil
19951511.08.199512CD,MC Bang!recenze LP
19951601.09.199531interview
19952421.12.19957Big Bang!
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19962414.11.199627Forum kritikumrecenze LP
19974120.11.1997160Hard & Heavy Mastersprofil, diskografie
1998612.02.19986Infokus
1998719.02.199824Bing Beng!interview
1998826.02.199826Forum kritikumrecenze LP
20001101.06.200038Forum kritikumrecenze LP
20002109.11.200037Forum kritikumrecenze LP
20011131.05.200129interview, diskografie
20021506.09.200211Infokus
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19928 34Recenzerecenze LP
19929 24profil, diskografie
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19933711.09.19933News
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19901212.10.199026LP,MC,CD,Demorecenze LP, recenze demo
19911616.08.19914Pelmel
19921215.06.199228Recenzerecenze LP
19921925.09.199220Čarostřelciprofil
19951615.08.19955Pelmel - Natvrdo
19961 84Recenzerecenze LP
19979 16Pelmel - Natvrdo
19985 44interview
19988 106Recenze - Novinkyrecenze LP
199912 106Recenze - Novinkyrecenze LP
200012 14Pelmel
20016 21Bezprostředně
20016 93Liverecenze koncertu
20034 11Pel Mel
20044 73Recenzerecenze LP
Rock'88
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
13 7Jiskry z výhně
19 10profil