UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 17. října 2020          Celkem: 360 340 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 29.10.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Alba Singly Různé Reference
LORD Jon
(kb)

Osobní údaje:

Narozen(a): 09.07.1941 (Leicester, GB, jako John Douglas Lord)
Zemřel(a): 16.07.2012 (rakovina slinivky)
LORD Jon (photo)
 

Působení:

? Dann Wilson Quartet
cca 1965 The Artwoods
? Santa Barbara Machine Head
cca 1967-2/68 The Flowerpot Men
? The Ivy League
2-4/68 Roundabout
4/68-7/76 Deep Purple
8/76-cca 2/77 Paice, Ashton & Lord
7/78 Maggie Bell
1978-4/84 Whitesnake
1981 Graham Bonnet
4/84-3/02 Deep Purple
cca 2000-cca 2007 Hoochie Coochie Men

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Gemini Suite11/1971 Purple
2.First Of The Big Bands
& Tony Ashton
12.07.1974Purple
3.Windows26.07.1974Purple
4.Sarabande12.11.1976Purple
5.Wizard's Convention
produkce: Eddie Hardin
19.11.1976Purple
6.Before I Forget
produkce: Jon Lord
02.07.1982Harvest
7.Country Diary Of An Edwardian Lady3/1984 Safari
8.Pictured Within26.10.1998Virgin
9.Beyond The Notes30.11.2004EMI
10.Danger: White Men Dancing
& The Hoochie Coochie Men
9/2007 Warner Music
11.Boom of the Tingling Strings25.03.2008EMI
12.Live at the Basement16.06.2009Absolute
13.Jon Lord: Concerto for Group and Orchestra
& Paul Mann & Royal Liverpool Philharmonic Orchestra
01.10.2012Eagle Rock

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.We're Gonna Make It
& Tony Ashton
26.07.1974Purple
2.Buree / Aria03.09.1976Purple
3.Bach Onto This / Going Home5/1982 Harvest
4.Country Diary Of An Edwardian Lady3/1984 Safari

Různé:

1/1977 představení David Bedford: The Odyssey (kb)

j.h. na LP:

Richard Digance: Commercial Road (10/79)
Bernie Marsden: And About Time Too (22.5.81, EMI)
Bernie Marsden: Look At Me Now (1981, Trash)
Graham Bonnet: Line-Up (1981, Vertigo)
Cozy Powell: Octopus (1983, Polydor)
David Gilmour: About Face (5.3.84, Harvest)
Alvin Lee: Detroit Diesel (1986)
Cozy Powell: The Drums Are Back (1992, Electrola)
Ian Gillan: Cherkazoo & Other Stories (1992, Line)

j.h. na SP:
Jim Capaldi: Anna Julia (13.8.01, Steamhammer)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19942108.06.199424Rockdiving
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19973906.11.1997152Hard & Heavy Masters
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19743027.07.197420New Pop Singlesrecenze SP
19743821.09.197463Caught In The Actrecenze koncertu
19754218.10.197521interview
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1974027.07.19743News Desk
1974010.08.19746
1974024.08.197414Albumsrecenze LP
1974031.08.19742News Desk
19743821.09.197439Front Row Reviewsrecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1995314.02.19956Galerie
20016 130Oslavenec měsíce
200411 6