UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Almost) Complete Database of Pop Music Česky

Last Update: July 26, 2020          Total of: 359 472 artists

English
Selection A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Search for:
Own Searching

Calendar for 04.08.2020

New Releases...
New Dance Releases...
UK Charts...
US Charts...

Historical Charts
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Advertisement
Melody Maker vols. 1970-1984 and 1992-1998 is for sale. Contact below.

Guest Book Notes Sources Acknowledgements

In spite of great effort, the author is not capable to ensure the absolute data integrity. Any suggestions, supplementary information and proposals about the site contents and/or design are welcome as well as the offers of cooperation, sponsoring, advertising etc.

This web was launched on June 1, 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Line-Up Ex-Members Albums Singles Various Refers
S.L.S.
Prague, Czech Republic
*  4/1981

Line-Up:

Marcela Březinová - voc
Lešek Semelka - voc,kb
Karel Ešpandr - g
Antonín Smrčka - bg
Vladislav Sosna - ds

Former Members:

Jana Hrušková (voc, 1987-?); Marcela Březinová (voc, 1987-cca 9/89)
Stanislav Kubeš (g, 4/81-85); Tomáš Valášek (g, 1987-?)
Jan Kavale (bg, 4/81-?); Zdeněk Fák (bg, 1987-?)
Zdeněk Vlč (kb, 1987-?)
Vladimír Čech (ds, 4/81-?); David Koller (ds); Zdeněk Duroň (ds, 1987-?)

Albums Discography:

#TitleRelease DateLabelTypeUKUSA
1.S.L.S.? ?

Lešek Semelka:

#TitleRelease DateLabelTypeUKUSA
1.The Best Of Lešek Semelka? Supraphon
2.Karambol11/1997 Goja
3.Můj věk3/2002 Česká hudba
4.Pop galerie11/2006 Supraphon

Singles Discography:

#SP/EP TitleRelease DateLabelUKUSA
1.Čas fotí / Barvy snů1/1983
2.Jak blázen před lidmi vypadám / To nemá význam3/1988 Supraphon
3.Co nadělám / Tvůj obličej5/1988 Supraphon
4.Správnej fígl / Už jedem sólo3/1989 Supraphon
5.Den žen / Na kopcích1/1990 Supraphon
6.Támhle se ten zázrak blíží / Jeden z nás dvou
& Bára Basiková & Vilém Čok
8/1990 Supraphon
7.Výkřik / Proč asi9/1990 Supraphon

Lešek Semelka:

#SP/EP TitleRelease DateLabelUKUSA
1.Šaty z šátků / Nerad mám ráno dým5/1979 Panton
2.Fotka / Ptáky, když kroužkujou, pouštěj11/1979 Panton
3.Jsi prostě nejlepší / Ona se brání / Paní v černém / Holubí dům
& Karel Černoch & Karel Kahovec & Jiří Schelinger
1/1981 Supraphon
4.Chceš mít ještě víc / Zvolna
& Bezinky
1/1981
5.Jména1983
6.Žena v okně / Známe se dál3/1981
7.Dřív smířlivá / Majolenka
& David Koller
1985 Supraphon

Various:

S.L.S. = Společnost Leška Semelky

Lešek Semelka:

appeared on the LP:

Věra Špinarová: Věra Špinarová 3 (11/79, Supraphon)
Kulhaví poutníci (10/97, Best I.A.)
Blue Effect: Live (6/08, Supraphon)

Press References:

Melodie
YearIssueDatePageColumnType
198112 356
19828 229interview
198711 19Z domova
19886 10Rockfest '88gig review