UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 31. října 2020          Celkem: 361 320 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 02.12.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Sestava Ex-členové Alba Singly Filmy Různé Reference
SQUIER Billy
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 12.05.1950 (Wellesley Hills, Mass., USA)
SQUIER Billy (photo)
 

Působení:

? Sidewinder
cca 1976-cca 1977 Piper
cca 1979 Lic
cca 6/06 Ringo Starr & His All Starr Band

Sestava

Billy Squier - voc,g
Jeff Golub - g
T.M. Stevens - bg
Alan St.John - kb
Bobby Chouinard - ds

Bývalí členové:

Bruce Kulick (g, cca 1980); Gary Sharaf (g, 1981-82)
Bucky Ballard (bg, cca 1980); Mark Clarke (bg, 1981-82); Doug Labahn (bg, 1982)
David Sancious (kb, cca 1980)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.The Tale Of The Tape4/1980 Capitol
2.Don't Say No22.05.1981Capitol 5
3.The Hottest Night Of The Year1982
4.Emotions In Motion8/1982 Capitol 4
5.Live & More1983
6.Signs Of Life
produkce: Jim Steinman
8/1984 Capitol 8
7.Enough Is Enough
produkce: Peter Collins
10/1986 Capitol 61
8.Hear And Now6/1989 Capitol 64
9.Creatures Of Habit4/1991 Capitol 117
10.Tell The Truth
produkce: Mike Chapman
4/1993 Capitol
11.Reach For The Sky - The Anthology
(2CD)
1996 Chronicles
12.The Best of Billy Squier10.04.1998Cema Special Markets
13.Extended Versions15.01.2002BMG
14.Classic Masters26.03.2002Capitol
15.Live!: Extended Versions09.11.2004Collectables
16.Absolute Hits29.03.2005Capitol
17.Best of: 10 Best Series30.08.2005EMI
18.Live30.09.2008Collectables
19.Essential Billy Squier29.03.2011Capitol
20.Icon14.05.2013Capitol

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.The Big Beat / Music's Alright5/1980 Capitol
2.You Should Be High Love / Music's All Right8/1980 Capitol
3.The Stroke / Too Daze Gone5/1981 Capitol 17
4.The Stroke / My Kinda Lover8/1981 Capitol52
5.In The Dark / Whadda You Want From Me8/1981 Capitol 35
6.In The Dark / Lonely Is The Night
(v GB)
10/1981 Capitol
7.My Kinda Lover / Christmas Is The Time To Say I Love You11/1981 Capitol 45
8.Too Daze Gone / Whadda You Want From Me29.01.1982Capitol
9.Emotions In Motion / Catch 22
(v GB 17.9.82)
7/1982 Capitol 68
10.Everybody Wants You / Keep Me Satisfied9/1982 Capitol 32
11.She's A Runner1/1983 Capitol 75
12.Rock Me Tonite / Can't Get Next To You
7"(2) + She's A Runner / Listen To The Heart
6/1984 Capitol 10
13.All Night Long / Calley Oh10/1984 Capitol 75
14.Eye On You / Calley Oh11/1984 Capitol 71
15.Love Is The Hero / Learn How To Live9/1986 Capitol 80
16.Shot O'Love / One Good Woman11/1986 Capitol
17.Don't Say You Love Me / Too Much6/1989 Capitol 58
18.Don't Let Me Go8/1989 Capitol
19.The Big Beat / She's About A Mover
& Roy Head
22.07.2002Alpha Omega
20.The Big Beat / Christies Backyard / Nothing Is The Same
& Grand Funk Railroad
17.08.2011Death Breaks

Filmy:

1. Fast Times At Ridgemont High (1983, role)

Různé:

Účast na kompilacích:

"The Stroke" na "Mullet Rock" (4.3.03, Epic/Legacy)
"Everybody Wants You To Emerge" na OST "Queer Eye" (10.2.04, Capitol, & Fischerspooner)

Reference:

Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19982806.08.1998277Hard & Heavy Masters
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19824002.10.198222Albumsrecenze LP