UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 17. října 2020          Celkem: 360 340 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 26.10.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Sestava Ex-členové Alba Singly Ocenění Linky Různé Reference
DUSILOVÁ Lenka
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 28.12.1975
DUSILOVÁ Lenka (photo)
 

Působení:

cca 11/91 OK4+
1992-8/95 Sluníčko
1-3/94 Eterna
cca 5/95 Náměstí repu
1/96-cca 11/98 Pusa
cca 5/97 Lucie (j.h.)
cca 12/98 Factory
od 5/99 The New Orchestra Of The Dreams
cca 11/05 Secretion
cca 3/13 Baromantika

Sestava (2008):

Lenka Dusilová - voc,g
Grey McMurry - g
Mike Chiavarro - bg
Beáta Hlavenková - p
Joe Bagale - ds

Bývalí členové:

Martin Ledvina (g,voc, 2003-cca 1/06)
Rasťo Uhrík (bg, cca 1/06)
Dano Šoltis (ds, cca 1/06); David Landštof (perc, cca 1/06)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Lenka Dusilová
produkce: David Koller
11/2000 B&M Music
2.Spatřit světlo světa4/2003 B&M Music
3.UnEarthEd2004 Playing Field
4.Mezi světy
produkce: Ben Yonas
10.10.2005Playing Field
5.Eternal Seekers
& Beata Hlavenková & Clarinet Factory
12/2008 Respekt
6.Baromantika12.12.2011100ProMotion
7.Live At Café V lese
& Baromantika
10/2013 Supraphon
8.V hodině smrti26.09.2014Supraphon
9.Spolu
& Iva Bittová & Načeva
2018 Indies MG

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Pro tebe10/2000 B&M Music
2.Kouzelná noc3/2001
3.Vlčí oči8/2005

Ocenění:

2001 Ceny Akademie populární hudby - zpěvačka roku
2005 Anděl

- album roku - rock ("Mezi světy")
- zpěvačka roku
2008 Anděl - zpěvačka roku ("Eternal Seekers")
2011 Anděl - zpěvačka roku ("Baromantika")

WWW Linky:

http://www.lenkad.com
http://www.lenkadusilova.cz

Různé:

j.h. na LP:

Dušan Vozáry: Déva (17.5.93, Globus)
Lucie: Černý kočky mokrý žáby (20.9.94, B&M Music)
Amerika OST (1994, Simply Cinema)
Daniel Landa a sedm statečných: Smrtihlav (11/1998, Monitor EMI)
Českomoravská nezávislá společnost: Čechomor (6/00, Venkow)
Štěpán Smetáček & New Orchestra Of Dreams: Rock'n'Roll From Prague (10/04, Good Day)
Čechomor: Stalo se živě (21.8.06)
Vertigo Quintet: Live U Staré Paní (2/07, Amplion)
Jan Burian: Muži jsou křehcí (11/07)
Xavier Baumaxa & Hněddé smyčce: Coveranto (5/10, EMI)
Jaryn Janek: Ty lidi (28.3.11, Indies Scope)
Čechomor: Místečko (23.5.11)
Václav Neckář: Dobrý časy (27.4.12, Supraphon)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200212 15Pelmel - Jedem, pásy se točíinterview
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941023.03.199425Ženy našich pódiíinterview
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19973723.10.199728Playlistinterview
19973830.10.199724Bing Beng!interview
19974518.12.199720interview
20001215.06.200013Liverecenze koncertu
20001420.07.20008Infokus
20002223.11.20006Infokus
20002421.12.200043Forum kritikumrecenze LP
2001308.02.200113Liverecenze koncertu
2001422.02.200115Liverecenze koncertu
2001705.04.20016Infokus
20011419.07.200119Live - Broumovská kytararecenze koncertu
20011419.07.200122Live - Noc plná hvězdrecenze koncertu
20011419.07.200134Live - Český klip desetiletrecenze koncertu
20011713.09.200113Live - Rock & Folk Open Airrecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20007 94Liverecenze koncertu
200012 9Rock & Top
20011 18On Line - Autorská dílnarecenze LP
20011 46interview
20014 96Liverecenze koncertu
20034 30interview
20035 61Liverecenze koncertu
20035 67Recenze CDrecenze LP
20044 64Liverecenze koncertu
20059 10Rock&Top
200511 17Témainterview
20066 71Jak to slyšíminterview
20089 30Playinterview
20091 60Recordrecenze LP
20092 75Record - Jak to slyšíminterview
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20008 24Rock & Rollinterview
Spark
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20037 54Recordsrecenze LP