UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 9. srpna 2020          Celkem: 359 594 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 15.08.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Sestava Alba Singly Různé Reference
BRUFORD Bill
(ds)

Osobní údaje:

Narozen(a): 17.05.1949 (London, GB, jako William Scott Bruford)

Působení:

? Savoy Brown Blues Band
1968-72 Yes
1972-9/74 King Crimson
11/74 Gong
3-7/75 Roy Harper's Trigger
1975-cca 12/76 National Health
cca 11/75 Pavlov's Dog
cca 11-12/75 Brand X
1/76-? Sinclair And The South
cca 3/76 Absolute Elsewhere
3/76-77 Genesis (j.h.)
1977-11/78 U.K.
11/78-cca 8/80 Bruford
4/81-? Discipline
6/81-84 King Crimson
1989 Bill Bruford's Earthworks
1989-91 Anderson, Bruford, Wakeman & Howe
1991-92 Yes
cca 6/94-cca 6/96 King Crimson
cca 5/98-cca 12/99 Earthworks
cca 2002 Bill Bruford's Earthworks

Sestava

John Clark - voc,g
Jeff Berlin - bg
Dave Stewart - kb
Bill Bruford - ds

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Easy On The Up1977
2.Feels Good To Me
produkce: Robin Lumley/Bill Bruford
24.02.1978Polydor
3.One of a Kind1979 Polydor
4.Earthworks1983
5.Music For Piano And Drums
& Patrick Moraz
17.02.1984Editions EG
6.Flags
& Patrick Moraz
1985
7.Master Strokes1986
8.Bruford Tapes26.04.1993
9.If Summer Had Its Ghosts
& Ralph Towner & Eddie Gomez
29.09.1997Discipline/Rough Trade
10.Upper Extremities
& Tony Levin
06.07.1998Discipline Global/Indigo
11.Every Step a Word, Every Word a Song
& Michiel Borstlap
16.11.2004
12.Gradually Going Tornado12.07.2005United States Dist
13.Introduction to Summerfold04.04.2006United States Dist
14.Earthworks Underground Orchestra
& Tim Garland
25.04.2006United States Dist
15.Rock Goes to College18.09.2007
16.In Two Minds
& Michiel Borstlap
08.01.2008Summerfold
17.Best of Winterfold24.02.2009Winterfold
18.In Tokyo
vydáno pod jménem: Moraz-Bruford
(& Patrick Moraz)
01.09.2009United States Dist
19.
(Bat Country)
? .07.2014

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Feels Good To Me23.12.1977Polydor

Různé:

j.h. na LP:

Roy Harper: HQ (14.5.75, Harvest)
Flash Fearless Versus The Zorg Women Parts 5 & 6 (16.5.75, Chrysalis)
Steve Howe: Beginnings (31.10.75, Atlantic)
Peter And The Wolf (11/75, RSO, rocková adaptace Prokofjeva)
Chris Squire: Fish Out Of Water (21.11.75, Atlantic)
Pavlov's Dog: At The Sound Of The Bell (4/76, CBS)
Steve Howe: The Steve Howe Album (10/79, Atlantic)
Tony Levin: World Diary (1995, DGM)
Sometimes God Smiles: The Young Person's Guide To Discipline, Volume II (4/99, Discipline Global Mobile)

Reference:

Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19991629.04.199927Forum kritikumrecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
198012 356recenze koncertu
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1971027.11.197147interview
19744219.10.197466
19744616.11.19741
19761510.04.197642interview
19773420.08.197710interview
1978107.01.197815Singlesrecenze SP
1978107.01.197824Any Questions
1978214.01.197810interview
1978214.01.197819Albumsrecenze LP
19784204.11.197843Any Questions?
19792323.06.197948interview
19793913.10.197951Any Questions?profil
1980609.02.198045Any Questions
19814721.11.198145Musicians' Worldinterview
1984611.02.19844Fast Forward - Record News
19841331.03.198428Albumsrecenze LP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1974016.11.197412Thrills
1976001.05.197627
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19968 18interview
19997 100Recenze - Novinkyrecenze LP
20004 39interview
20101 51Classic Rockinterview