UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 21. března 2020          Celkem: 356 698 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 30.03.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Linky Různé Reference
BAD RELIGION
Los Angeles, California, USA
*  1979

Sestava (2018):

Greg Graffin - voc
Brett Gurewitz - g
Mike Dimkich - g
Jay Bentley - bg
Jaimie Miller - ds

BAD RELIGION (photo)
 

Bývalí členové:

Brett Gurewitz (g, 1979-84, 1987-12/94); Greg Hetson (g, cca 1982-cca 7/10); Brian Baker (g, cca 10/94 j.h., 12/94-cca 7/10)
Paul Dedona (bg, 1983); Tim Gallegos (bg, cca 1982-1988)
Jay Ziskrout (ds, 1979-?, 1987-?); Pete Finestone (ds, cca 1982, cca 1984, 1987-?); Davy Goldman (ds, 1983); Bobby Schayer (ds, 1992-4/01); Brooks Wackerman (ds, cca 1/02-cca 7/10)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.How Could Hell Be Any Worse1982 Epitaph
2.Into The Unknown1983 Epitaph
3.Suffer1988 Epitaph
4.No Control12/1989 Epitaph
5.From Times Of Suffering1989
6.Against The Grain
produkce: Bad Religion
1990 Semaphore
7.Generator13.03.1992Epitaph
8.Bad Religion 80-851991 Epitaph
9.Recipe For Hate6/1993 Epitaph
10.Stranger Than Fiction
produkce: Andy Wallace
05.09.1994Dragnet/Sony 87
11.All Ages13.11.1995Epitaph
12.The Gray Race
produkce: Rick Ocasek
26.02.1996Dragnet/Sony 56
13.Tested17.02.1997Dragnet/Sony
14.No Substance06.04.1998Dragnet/Sony 78
15.The New America
produkce: Todd Rundgren
09.05.2000Atlantic 88
16.The Process Of Belief
produkce: Brett Gurewitz/Greg Graffin
21.01.2002Epitaph 49
17.Japan Tour2002
18.Punk Rock Songs4/2002 Epic
19.The Empire Strikes First
produkce: Brett Gurewitz/Greg Graffin
08.06.2004Epitaph 40
20.New Maps Of Hell09.07.2007Epitaph 35
21.30 Years Live5/2010
22.The Dissent Of Man28.09.2010Epitaph 35
23.True North22.01.2013Epitaph 19
24.Christmas Songs28.10.2013Epitaph 101
25.RauteMusik.Rock, Vol. 1
& Beatsteaks & Emil Bulls & Thees Uhlmann
14.01.2014GCR
26.Father Christmas09.12.2014Epitaph
27.30 Years Live26.02.2016Epitaph
28.Age Of Unreason5/2019 Epitaph 73

Greg Graffin:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Cold as the Clay11.07.2006Anti
2.Lincoln's Funeral Train04.11.2016Anti
3.Millport3/2017

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Bad Religion1981
2.Back To The Known1984
3.New World Order: War #11991
4.Lookin' In1993
5.Stranger Than Fiction / Markovian Process1994
6.21st Century Digital Boy24.10.199441
7.Infected1995
8.Punk Rock Song1/1996
9.Streets Of America14.10.1996Dragnet/Sony
10.Dream Of Unity16.06.1997Dragnet/Sony
11.Raise Your Voice09.03.1998Dragnet/Sony
12.New America08.05.2000Dragnet/Sony
13.Los Angeles Is Burning8/2004 67

Greg Graffin:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Making Time10.01.2017Anti-

Video:

1. Along The Way - 1990, live
2. Bad Religion: Live at the Palladium - 14.2.2006, Epitaph, live, 180 min

WWW Linky:

http://www.badreligion.com

Různé:

Účast na kompilacích:

"Generator" na "Punk-O-Rama 4: Straight Outta The Pit" (22.6.99, Epitaph)
"The Defense" na "Punk-O-Rama Vol. 7" (25.6.02, Epitaph)
"Live Again (The Fall of Man)" na benefit LP "Genocide In Sudan" (11/04, Waxploitation)
"Let Them Eat War" na CD "Body of War: Songs that Inspired an Iraq War Veteran" (18.3.08, Sire)

Brett Gurewitz:

vlastní label "Epitaph"

prod. LP:

L7: L7 (1987, Epitaph)
NOFX: Liberal Animation (1988, Epitaph)
Jughead's Revenge: Unstuck In Time (5/90, Hard)
Rancid: Rancid (1993, Epitaph)
Red Aunts: Number One Chicken (1.5.95, Epitaph)
Pennywise: About Time (19.6.95, Epitaph)
Ruth Ruth: The Little Death (8/96, Epitaph)
Red Aunts: Saltbox (19.8.96, Epitaph)
Voodoo Glow Skull: Symbolic (22.8.00, Epitaph)
Rancid: Indestructible (26.8.03, Warner Bros)
Rancid: ...Honor Is All We Know (27.10.14, Epitaph)

j.h. na LP:
Bad Religion: The New America (9.5.00, Atlantic)

Brian Baker:

j.h. na LP:

Rick Ocasek: Troublizing (15.9.97, Columbia)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20028 77Novinkyrecenze LP
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19943321.09.19944Big Bang!
19943726.10.199433interview
19952421.12.199510Bang!alerierecenze LP
1996229.01.19966Big Bang!
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1996927.06.199612Jam 96recenze koncertu
1997827.02.199725Hard & Heavy Mastersprofil, diskografie
19972610.07.199723Forum kritikumrecenze LP
19981807.05.19984interview
19981914.05.199825Forum kritikumrecenze LP
19982021.05.199823Texty
20001420.07.200040Forum kritikumrecenze LP
20011131.05.20019Infokus
20011419.07.20017Infokus
2002507.03.200235Forum kritikumrecenze LP
2002902.05.200233Forum kritikumrecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19932229.05.19933News
19933024.07.199345festival Phoenix
19933207.08.199331Albumsrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19942125.10.199413profil
19961 83Recenzerecenze LP
19962 6interview
19967 83Recenzerecenze LP
19968 14Jam '96recenze koncertu
19974 100Recenze - Novinkyrecenze LP
19986 37profil
19987 100Recenze - Novinkyrecenze LP
20006 99Recenze - Novinkyrecenze LP
20023 19Pelmel
20024 78Novinkyrecenze LP
20048 70Recenzerecenze LP
20067 64Recenze DVD
20079 53Recenzerecenze LP
20102 14Rock & Top
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20007 58Nová albarecenze LP