UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 31. října 2020          Celkem: 361 320 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 30.11.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Sestava Alba Singly Filmy Knihy Ocenění Různé Reference
BASIKOVÁ Bára
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 17.02.1963 (Praha, Česká republika, jako Barbora Basiková)
BASIKOVÁ Bára (photo)
 

Působení:

6/82-7/88 Precedens
6/86-cca 6/88 Stromboli
1989-cca 10/90 Precedens
1992-cca 4/93 Basic Beat
cca 2005 Precedens
12/14 Stromboli

Sestava

Bára Basiková - voc
Oldřich Krejčoves - g
Jan Alán - bg
Karel Mařík - kb
Emil Valach - ds

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Bára Basiková7/1991 Monitor
2.Responsio Mortifera
& Martin Němec & Jan Hedl
16.11.1992Monitor
3.Viktorie královská
& Basic Beat
produkce: Martin Němec
3/1993 Monitor
4.Angel Voices
& Martin Němec
6/1993 Arcadia
5.Dreams Of Sphinx
& Martin Němec
11/1993 Monitor
6.Bára Best Basic Beat Live
produkce: Martin Němec
11/1994 Monitor
7.60.-tá
produkce: Martin Němec
11/1994 Monitor
8.Lhát se musí9/1996 Monitor
9.Gregoriana4/1998 Monitor
10.Nová Gregoriana9/1999 Monitor-EMI
11.Tak jinak11/2001 Monitor-EMI
12.Best Of Bára Basiková10/2002 EMI
13.Abpopa
& Precedens
11/2005 EMI Czech
14.Belleville06.09.2013Supraphon
15.Slzy
produkce: Richard Ulrich/Luděk Fiala
4/2018

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Támhle se ten zázrak blíží / Jeden z nás dvou
& Marcela Březinová & Vilém Čok & SLS
8/1990 Supraphon
2.Vražda v záclonách / Mátohy táhnou oblohou / Bezcitná / To nejsem já9/1996
3.Veni domine6/1998 Monitor
4.Teď královnou jsem já
& Monika Absolonová & Ilona Csáková
2002 EMI

Filmy:

1. Touha po rocku (1989, role)
2. Pražákům, těm je hej (1990, role, r. Karel Smyczek/M. Kocáb)

Bibliografie:

Bára Basiková: Rozhovory s útěkem (10/90)

Ocenění:

1987 Zlatá nota - rock
1991 Gramy - zpěvačka roku
1998 Český slavík - zpěvačka roku č. 3

Různé:

j.h. na SP:

Michal Pavlíček / Michael Kocáb: Bílá velryba (1985, Panton)
Michael Kocáb: Já rasisty nikdy neměl rád (1987, Panton)

j.h. na LP:
Jan Sahara Hedl: Tajnej svatej (6/94)
Martin Němec: Mountain Of Ages (7/95, Monitor)
Ota Baláž: Balage (9/97, Bonton)
Hapka & Horáček: Strážce plamene (20.11.06, Universal Music)
Michal Pavlíček: Srdeční záležitosti (12/10)

1994-cca 1996 role v muzikálu "Jesus Christ Superstar" (Maří Magdaléna)
1998 role v muzikálu "Rusalka Muzikál"
2000 role v muzikálu "Johanka z Arku" (Johanka)
3/2007 role ve hře Produkt (Olivie, Ta Fantastika)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200211 15Pelmel
20031 77Novinky - Atd.recenze LP
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19931308.12.19938recenze LP
19942810.08.199444interview
19944307.12.199410recenze LP
19944307.12.199436interview
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19961726.09.199628Singlosyrecenze SP
19962124.10.19964interview
19962124.10.199625Forum kritikumrecenze LP
20012420.12.200145Forum kritikumrecenze LP
20022020.12.200242Forum kritikumrecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19881 4interview
19887 13Melodie z domovainterview
19897 216Na co hraju
199010 291interview
199010 303Melodie z domova
199012 359interview
19914 5
199112 28Recenzerecenze LP
199211 7Marketing
19932 1interview
19933 35Recenzerecenze LP
19933 38Recenzerecenze SP
19936 17recenze koncertu
Populár
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19932 12interview
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1990509.07.19903Hot - Bleskem
1991629.03.199117Life Style
19911419.07.19914Pelmelinterview
19911813.09.199128Recenzerecenze LP
1993318.02.199328Recenzerecenze LP
1993404.03.19935Pelmelinterview
1993518.03.199329Recenzerecenze LP
1993913.05.199310interview
19931426.07.19935Pelmel
19941307.07.199431Live - Prince Music Festivarecenze koncertu
19941927.09.19948interview
1995110.01.199529Recenzerecenze LP
199610 51interview
19971 100Recenze - Novinkyrecenze LP
19987 74interview
199912 100Recenze - Novinkyrecenze LP
20023 77Novinkyrecenze LP
20033 68Liverecenze koncertu
200512 29Reflexe
200512 54Oni o nich
200512 65Recenzerecenze LP