UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 16. ledna 2021          Celkem: 362 599 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 19.01.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Filmy Linky Různé Reference
QUEENSRYCHE
Seattle, Washington, USA
*  1982

Sestava (2013):

Todd La Torre - voc
Michael Wilton - g
Parker Lundgren - g
Eddie Jackson - bg
Scott Rockenfeld - ds

QUEENSRYCHE (photo)
 

Bývalí členové:

Geoff Tate (voc, 2/83-6/12)
Chris DeGarmo (g, 1982-2/98); Kelly Gray (g, 1998-5/02); Mike Stone (g, cca 4/04-1/09)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Queensryche
(mini LP)
1983 Capitol/EMI 81
2.The Warning
produkce: James Guthrie
07.09.1984EMI10061
3.Rage For Order
produkce: Neil Kernon
14.07.1986EMI66 47
4.Operation: Mindcrime
produkce: Peter Collins
27.04.1988EMI58 50
5.Empire
produkce: Peter Collins
27.08.1990EMI13 7
6.Operation: Livecrime
produkce: Queensryche/James Barton
11/1991 EMI 38
7.The Promised Land
produkce: Queensryche/James Barton
10.10.1994EMI13 3
8.Here In The Now Frontier
produkce: Peter Collins
17.03.1997Virgin/EMI46 19
9.Q2K
produkce: Kelly Gray
21.09.1999Atlantic 46
10.Queensryche Greatest Hits27.06.2000Virgin 149
11.Live Evolution
(2CD)
25.09.2001Sanctuary 143
12.Classic Masters19.11.2002Capitol
13.Revolution Calling10.06.2003Capitol
14.Tribe22.07.2003Sanctuary 56
15.Art Of Live08.06.2004Sanctuary
16.Operation: Mindcrime II04.04.2006Rhino 14
17.Essential02.05.2006EMI
18.Mindcrime at the Moore
(2CD)
03.07.2007Rhino
19.Sign of the Times: The Best of Queensryche28.08.2007Capitol
20.Take Cover
(covers)
13.11.2007Rhino
21.Collection08.07.2008EMD
22.American Soldier31.03.2009Rhino/Atco 25
23.10 Great Songs14.06.2011Capitol
24.Dedicated To Chaos27.06.2011Roadrunner 70
25.Icon14.05.2013Capitol
26.Queensryche21.06.2013Century Media 23
27.Storming Detroit: Live 1984 Radio Broadcast
(2LP)
19.03.2015Rock Classics
28.Condition Human02.10.2015Century Media77 27
29.The Verdict2/2019 Century Media 110

Scott Rockenfield:

1. Hells Canyon

Geoff Tate:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Geoff Tate
produkce: Geoff Tate
25.06.2002Sanctuary
2.Kings & Thieves06.11.2012Inside Out Music

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.In The Street EP
(Queen Of The Reich / Lady Wore Black / Nightrider / Blinded)
3/1983 20694
2.Take Hold Of The Flame / Nightrider10/1983 EMI
3.Gonna Get Close To You / Prophecy
7"(2) + Queen Of The Reich / Deliverance
9/1986 EMI91
4.Overseeing The Operation EP
(I Remember Now Revolution Calling / Operation: Mindcrime / Breaking The Silence / Eyes Of A Stranger)
10/1987 EMI
5.Eyes Of The Stranger / Queen Of The Reich
12" + Walk In The Shadows / Take Hold Of The Flame
CD + Prophecy / Take Hold Of The Flame
02.05.1989EMI59
6.Believe In Love1989 EMI
7.Empire / Scarborough Fair - Canticle
12",CD + Prophecy
29.10.1990EMI61
8.Silent Lucidity / The Mission (live)
12" + Eyes Of A Stranger
CD + Della Brown
1/1991 EMI34 9
9.Best I Can / I Dream In Infrared (acoustic)
10" + Prophecy
6/1991 EMI36
10.Jet City Woman / Empire (live)
12" + Walk In The Shadows (live)
CD + Queen Of The Reich
8/1991 EMI39
11.Silent Lucidity / I Don't Believe In Love (Live)
12+ + Last Time In Paris / Take Hold Of The Flame
CD1 + Eyes Of A Stranger (live) / Operation: Mindcrime
CD2 + Suite Sister Mary (live) / Last Time In Paris
27.07.1992EMI18
12.I Am I / Real World / Someone Else?
CD + Dirty Lil' Secret
03.01.1995EMI40
13.Bridge / The Killing Words (live)
CD1 + The Lady Wore Black (live) / Damaged (live)
CD2 + Silent Lucidity (live) / My Empty Room (live) / Real World (live)
3/1995 EMI40
14.Sign Of The Times / Chasing Blue Sky / Silent Lucidity / Lady Wore Black10.03.1997

Video:

1. Live In Tokyo - 1985, live
2. Video: Mindcrime - 30.10.1988
3. Operation: Livecrime - 1991
4. Building Empires - 2/1993
5. Live Evolution - 5/2003, Sanctuary, live
6. The Art Of Live - 20.4.2004, live
7. Mindcrime At The War - 10/2007, Warner, live 2DVD

Filmy:

1. Last Action Hero (1993, skladba "Real World")
2. The Burningmoore Deaths (2013, role Geoff Tate, r. Jonathan Williams)

WWW Linky:

http://www.queensryche.com
http://www.scream.org

Různé:

1980-82 The Mob
7/1992 - MTV Unplugged

Michael Wilton:

http://www.firesky.com/wilton

Kelly Gray:

prod. LP:

Candlebox: Candlebox (7/93, Maverick)
Sven Gali: In Wire (29.5.95, RCA)
Second Coming: Second Comming (1.2.99, Capitol)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19942810.08.199416interview
19943726.10.199410recenze LP
19943726.10.199426profil
1995622.03.199515Live Bang!recenze koncertu
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1997906.03.199719profil
19971303.04.199726Forum kritikumrecenze LP
19971410.04.19974profil, interview
19972312.05.199723Texty
1998912.03.19987Infokus
19981516.04.1998228Hard & Heavy Mastersprofil, diskografie
19993514.10.199921interview
19993514.10.199925Forum kritikumrecenze LP
19993621.10.199923Texty
2000113.01.20004profil
2000310.02.200013Liverecenze koncertu
20001510.08.200040Forum kritikumrecenze LP
2002818.04.200244Forum kritikumrecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
199110 9recenze koncertu
19933 22profil
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19843222.09.198428Albumsrecenze LP
19844017.11.198435interview
19923208.08.199228Singlesrecenze SP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19911616.08.199111profil
1993404.03.199313Hard & Heavy
19942520.12.199428Recenzerecenze LP
19974 44interview
19975 108Recenzerecenze LP
199911 41interview
199911 103Recenze - Novinkyrecenze LP
20001 111Recenze - Reedicerecenze LP
20003 77interview, diskografie
20003 93Liverecenze koncertu
200010 104Recenze - Novinkyrecenze LP
200110 14Pelmel
200111 107Recenze - Novinkyrecenze LP
20039 75Recenzerecenze LP
20048 81Recenze+recenze LP
20065 62Recenzerecenze LP
20095 68Recordrecenze LP
Rock'88 Speciál
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
0 0profil, diskografie
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20009 58Nová albarecenze LP
Spark
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20036 9Actual
20036 58DVD