UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 4. prosince 2021          Celkem: 364 707 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 05.12.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Různé Reference
WEIR Bob
(g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 16.10.1947 (San Francisco, California, USA, jako Robert Hall)
WEIR Bob (photo)
 

Působení:

1962 Mother McCree's Uptown Jug Champions
1965 The Warlocks
1965-12/95 Grateful Dead
cca 1981-cca 1984 Bobby And The Midnites
cca 2/75-cca 4/76 Kingfish
cca 1998-2/03 The Other Ones
cca 5/02-cca 9/04 Ratdog
2/03-cca 1/09 The Dead
2009-cca 5/13 Furthur
cca 8/15-cca 8/21 Dead & Company

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Ace6/1972 Warner Bros
2.Heaven Help The Fool2/1978 Arista 69
3.Evening Moods
& RatDog
26.09.2000Grateful Dead
4.Weir Here: The Best of Bob Weir
(2CD)
23.03.2004Hybrid Red
5.Bobby & the Midnites25.10.2004Rhino
6.Fall 1989: The Long Island Sound
& Jerry Garcia Band & Rob Wassermann
17.12.2013ATO
7.The New England Jam
& Jerry Garcia & Duane Allman
07.08.2015Great American Broadcast Company
8.Minglewood Blues
& Kingfish
16.10.2015Klondike
9.Live at the Calderone 1976
& Kingfish
30.10.2015Shady Grove
10.The Boston Rag
& Jerry Garcia & Duane Allman
11.12.2015Go Faster
11.Broadcasts 1971/1976
& The Flying Burrito Brothers & Jerry Garcia & Nick Gravenites & Roger McGuinn & Michael Bloomfield
05.08.2016Shady Grove
12.Blue Mountain30.09.2016Columbia 14

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.I'll Be Doggone / Shade Of Grey1977 Arista
2.Bombs Away / Easy To Slip2/1978 Arista 70
3.Touch Of Grey (Live)26.08.2016Decca
4.Friend of the Devil16.09.2016Decca

Různé:

j.h. na LP:

Mickey Hart: Rolling Thunder (1972)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19743821.09.197453interview
1978611.02.197820Albumsrecenze LP
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19998 67Kytaroví bohovéinterview