UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 4. prosince 2021          Celkem: 364 707 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 05.12.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
WILLIAMS Big Joe

Osobní údaje:

Narozen(a): 16.10.1903 (Crawford, Mississippi, USA, jako Joseph Lee Williams)
Zemřel(a): 17.12.1982

Působení:

ex The Birmingham Jug Band

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Piney Woods Blues1958
2.Tough Times1960
3.Blues From Mississippi1961
4.Portraits In Blues Vol 71962
5.Mississippi Delta Blues1962
6.Back To The Country1962
7.Country Blues1962
8.Don't Leave Me1963
9.Don't Your Plums Look Mellow1963
10.Hell Bound & Heaven Sent1964
11.Classic Delta Blues1964
12.Mississippi Joe Williams1965
13.Blues For Nine String1965
14.Stavin' Chain Blues
& J.D. Short
7/1965
15.Studio Blues1966
16.Nine String Guitar Blues1967
17.Rambin' Wandering Blues1968
18.Blue On Highway 491968
19.Live At Folk City
(live)
1968
20.Hand Me Down My Old Walking Stick1968
21.Thinking Of What They Did1969
22.Super Black Blues1969
23.Big Crawlin' Snake1970
24.Big Joe Williams1973
25.Malvina My Sweet Woman1974
26.Early Recording1975
27.Blues Roots Vol 3
(2LP)
1979
28.Back To The Roots
(2LP)
1980
29.Sonny Boy Williamson & Big Joe Williams
& Sonny Boy Williamson
1980
30.Every Night1990
31.These Are My Blues09.06.1998Shout! Factory
32.Going Back to Crawford
& Friends
18.05.1999
33.Crawlin' King Snake09.08.1999
34.Absolutely The Best11.09.2001Fuel 2000
35.Blues26.08.2003Fremeaux & Associes
36.I Got Wild23.09.2003Delmark
37.Chicago 6330.12.2003Acrobat (Hepcat)
38.Revisited27.01.2004Varese
39.Big Joe Williams and the Stars of Mississippi Blue09.03.2004JSP
40.Baby Please Don't Go26.10.2004Snapper Music Group
41.Delta Blues Masters
& Bukka White
20.12.2005Fuel 2000
42.Sonet Blues Story11.04.2006Verve
43.Have Mercy!
& Friends
27.03.2007Collectables
44.Shake Your Boogie: Live at the Old Capitol Buildin
(live)
07.08.2007Wolf
45.Essential04.12.2012Not Now Music
46.Baby Please Don't Go: The Essential Big Joe Williams15.07.2014Fuel 2000