UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 6. června 2021          Celkem: 363 678 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 22.06.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Filmy Knihy Ocenění Linky Různé Reference
WANASTOWI VJECY
Praha, Česká republika
*  3/1988

Sestava (2011):

Robert Kodym - voc,g
Tomáš Vartecký - g
Radek Havlíček - bg
Štěpán Smetáček - ds

WANASTOWI VJECY (photo)
 

Bývalí členové:

Petr Hošek (voc, j.h.)
Radek Havlíček (g, cca 3/93)
Petr Břetislav Chovanec (bg,voc, 1988-10/10)
Richard Dvořák (kb, cca 3/93 j.h.)
Adolf Vitáček (ds, 1988-cca 3/90); Ivan Polák (ds, cca 7/91); Štěpán Smetáček (ds, 1992-cca 10/96); Marek Kopecký (ds, cca 9/97-cca 12/97); Martin Vajgl (ds, cca 5/07)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Tak mi to teda nandey11.09.1991Tommü
2.Lži, sex a prachy
produkce: Miloš Dodo Doležal
11/1992 Popron
3.Divnoalbum30.10.1993Popron
4.Andělé01.03.1996B&M
5.333 stříbrných stříkaček01.10.1997B&M
6.Hračky
produkce: Pavel Karlík
4/2000 B&M Music
7.Ty nejlepší věci12/2001 B&M Music
8.Torpédo
produkce: Pavel Karlík
30.10.2006Sony BMG
9.Best Of 20 let
(2CD)
9/2007 Universal Music
10.Letíme na Wenuši07.11.2011Universal Music
11.Alchymie12/2016

Petr Břetislav Chovanec:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.P.B.Ch.2/1994 B&M Music

Štěpán Smetáček:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Old Schooll2/2014 Good Day
2.Drumart6/2002
3.Rock'n'Roll From Prague
& New Orchestra Of Dreams
10/2004 Good Day
4.Reculture
& Friends
6/2008 Drumart O.S.

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Blbá1/1996
2.Láska1996
3.Vlkodlak9/1997 B&M Music
4.Otevři oči4/2000
5.Neděkujeme - vypadněte3/2001

Video:

1. Best Of 20 let - 9/2007, Universal Music, 90 min

Filmy:

1. Aby si lidi všimli (1988, r. Vladislav Kvasnička)

Bibliografie:

Divnoknížka (10/1993)

Ocenění:

1991 Ceny Melodie - objev roku
1993 Gramy - obal roku ("Lži, sex & prachy")
1994 Gramy - video roku ("Nahá")
1996 Volby rocku

- album domácí ("Andělé")
- skladba domácí ("Andělé")
2006 Český slavík - skokan roku - skupina

WWW Linky:

http://www.mujweb.cz/zabava/wanastowikecy
http://www.geocities.com/vjecy_lucie
http://www.wanastowivjecy.cz

Různé:

Účast na kompilacích:

"Sbírka zvadlejch růží" na "Srdcové eso: Rocková vyznání" (10/94, Popron)

Štěpán Smetáček:

j.h. na LP:

King Size: Happy Sapiens (31.10.93, Reflex)
P.B.Ch. (2/94, B&M)
Milan Valenta: Kde všechno končí i začíná (9/07, Nextera)
Milan Valenta: Jako říční proud (9/09)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993727.10.199316interview
1993809.11.19938recenze LP
1993809.11.199310Liverecenze koncertu
19952421.12.19955Big Bang!
1996229.01.199614SinglBang!recenze SP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19961910.10.19964interview
19962017.10.19968Infokus
19962124.10.199612Do živéhorecenze koncertu
19973325.09.199728Singlosyrecenze SP
19973616.10.199727Forum kritikumrecenze LP
19974120.11.199712Liverecenze koncertu
19974518.12.199713Liveinterview, recenze koncertu
19983110.09.199813Liverecenze koncertu
2000904.05.20008Infokus
20001101.06.200018
20001101.06.200034Forum kritikumrecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19895 142Melodie z domova
19906 174Melodie z domovaprofil
19919 1interview
19922 37Recenzerecenze LP
19935 20recenze koncertu
1994101.01.19948recenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19911813.09.199123profil
19912406.12.199121Recenzerecenze LP
19922518.12.19923Hot
1993115.01.199314interview
1993115.01.199328Recenzerecenze LP
1993518.03.19933Hot
1993715.04.19933Hot
1993829.04.19938Pelmel
1993829.04.199331Liverecenze koncertu
19932103.11.19933Hotinterview
19932103.11.199328Recenzerecenze LP
19932217.11.199331Liverecenze koncertu
19964 83Recenzerecenze LP
19965 54profil
19977 98Liverecenze koncertu
199710 68interview
19982 86Liverecenze koncertu
19982 105Recenze - Novinkyrecenze LP
20003 10Rock & Topinterview
20006 50interview
20006 103Recenze - Novinkyrecenze LP
20035 35
20069 9Rock&Top
200610 10News
200611 20interview
200612 64Recenzerecenze LP
20075 15Rock & Top
20076 9Rock & Top
200712 14Newsinterview
200712 64Recenzerecenze LP
20085 52Playinterview
20125 89Liverecenze koncertu
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20006 79Nová albarecenze LP
20009 26Rock+rollinterview