UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 8. května 2021          Celkem: 363 548 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 11.05.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Linky Různé Reference
V.A.R.
Liberec, Česká republika
*  1987

Sestava (2008):

Pavel Berger - voc
Jan Brtko - g
Martin Šmejc - g
Jiří Vyčítal - bg
Jan Janota - ds

Bývalí členové:

Dan Řičica (voc, 1987-89); Miroslav Kovář (voc, 6/02 j.h.)
Michal Matouš (g, 1987-89); Vladimír Vokurka (g, 1/90)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Personal Destruction2/1992 Monitor
2.Dependence4/1995 Taga
3.Pod vodou01.08.19981K
4.Rozdvojen, ale schopen10.10.20011K
5.Dvojdemo2002
6.Za pět minut po smrti2/2007

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.15 Years Fast Like Bikila EP2/2004 Zero Budget

Video:

1. Live From Hell - 1990

WWW Linky:

http://www.var-metal.cz
http://www.bandzone.cz/var
http://www.myspace.com/varthrashmetal
http://www.geocities.com/sunsetstrip/club1974/var.html

Různé:

V.A.R. = Vratislavický Alkoholický Rachot (Vratislavický amatérský rock)

demo "No Place To Hide" (1990)

"Brutální chaos" (1991)

Účast na kompilacích:
"Hit The Lights" na CD "10 Years After ... A Tribute To Cliff Burton" (2/97, Taga)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200210 15Pelmel
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1995225.01.19955
1995905.05.199512CD,MC Bang!recenze LP
19951102.06.199531interview
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19971701.05.199712Liverecenze koncertu
19971915.05.19978Infokus
19981623.04.199811Bonus
19982525.06.19988Infokus
19983217.09.199827Forum kritikumrecenze LP
19984012.11.199821interview
19993621.10.19997Infokus
20012222.11.200140Forum kritikumrecenze LP
2002224.01.200238interview, diskografie
20021023.05.200248Demonstracerecenze demo
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19918 17profil
19921 23recenze koncertu
19933 34Recenzerecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1991428.02.199114
19921610.08.199229Recenzerecenze LP
19951220.06.199529Recenzerecenze LP
199812 111Recenze - Novinkyrecenze LP
200112 109Recenze - Novinkyrecenze LP
20023 89Korálkyrecenze demo
20047 82Singly, EPrecenze SP
Rock'88
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
17 14Demolicerecenze demo
17 15Music Videos
199222 7interview