UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 8. ledna 2022          Celkem: 364 789 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 19.01.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Alba Singly Video Ocenění Různé Reference
SUGAR
Minneapolis, USA
*  1991+  2/1996

Sestava (1996):

Bob Mould - voc,g
David Barbe - bg
Malcolm Travis - ds

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Copper Blue07.09.1992Creation10
2.Beaster
(mini LP)
produkce: Bob Mould/Lou Giordano
05.04.1993Creation3 193
3.File Under: Easy Listening05.09.1994Creation7 50
4.Besides7/1995 Rykodisc 122
5.Double Rainbow20.07.2004
6.The Sunshine Factory30.10.2012Saint Marie
7.A Box of Sugar: Complete Recordings 1992-199518.12.2012Edsel

Bob Mould:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Workbook7/1989 Virgin 127
2.Black Sheets Of Rain5/1990 Virgin 123
3.Poison Years02.05.1994Virgin
4.Bob Mould29.04.1996Creation52 101
5.The Last Dog And Pony Show24.08.1998Creation58 164
6.Modulate12.03.2002Granary Music
7.LiveDog98
vydáno pod jménem: Bob Mould Band
3/2002
8.Body Of Song26.07.2005Yep Roc
9.District Line05.02.2008Anti-
10.Life And Times11.06.2009Anti
11.Silver Age04.09.2012Merge 52
12.Beauty & Ruin29.05.2014Merge96 38
13.Live Mould06.11.2015Chrome Dreams
14.Patch The Sky25.03.2016Merge54 82
15.FM Radio Studio Broadcast, 198908.04.2016Let Them Eat Vinyl
16.Sunshine Rock2/2019 Merge 192
17.Blue Hearts25.09.2020Merge 181

David Barbe:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Comet of the Season06.11.2001Backburner

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Changes / Needle Hits E / If I Can't Change Your Mind / Try Again27.07.1992Creation
2.Helpless
(v USA)
8/1992 Sol
3.A Good Idea EP (Live)
(Where Diamonds Are Halos / Armenia City In The Sky / Slick)
19.10.1992Creation65
4.If I Can't Change Your Mind / Clownmaster 12",CD1 + Anyone (live) / Hoover Dam (live)
CD2 + The Slim / Where Diamonds Are Haloes
produkce: Bob Mould/Lou Giordano
18.01.1993Creation20
5.Tilted / JC Auto (Live)
produkce: Bob Mould/Lou Giordano
09.08.1993Creation48
6.Your Favourite Thing / Mind Is An Island
12",CD + Frustration / And You Tell Me (T.V. mix)
22.08.1994Creation40
7.Believe What You're Saying / Going Home
CD + In The Eyes Of My Friends / And You Tell Me
17.10.1994Creation73

Bob Mould:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.See A Little Light / All Those People Know
12",CD + Shoot Out The Lights / Composition For The Young And The Old (live)
6/1989 Virgin
2.The Silence Between Us / If I Can't Change Your Mind (live)04.02.2008Beggars Banquet
3.The Descent7/2012
4.Forecast Of Rain14.07.2020

Video:

Bob Mould:

1. Circle Of Friends - Live At 9:30 - 9.10.2007, Trixie, live

Ocenění:

1992 New Musical Express Album Of The Year ("Copper Blue")

Různé:

Účast na kompilacích:

"Running Out Of Time" na benefit kompilaci "Born To Choose" (11/93)
"Changes" na "Twentieth Anniversary" (3.2.04, Rykodisc)
"If I Can't Change Your Mind" na OST "Upside Down" (9.5.11, Creation)

Bob Mould:

http://www.bobmould.com

j.h. na LP:

Throwing Muses: Red Heaven (10.8.92, 4AD)

prod. LP:
Soul Asylum: Grave Dancer's Union (19.10.92, Columbia)
Magnapop: Hot Boxing (2/94, Play It Again Sam)
Starfish: Stellar Sonic Solutions (11.9.95, Trance Syndicate)
Verbow: Chronicles (25.8.97, SMIS/Sony)
Impaler: If We Had Brains (1999, Lonely Planet Productions)

prod. SP:
Magnapop: Slowly Slowly (17.1.94, Play It Again Sam)

Účast na kompilacích:
"Hickory Wind" na Gram Parsons tribute LP "Conmemorativo" (11/93, Cyclope)

David Barbe:

prod. LP:

Picasso Trigger: T'Aint (23.1.95, Alias)
Faith Kleppinger: Asleep in the Well (16.4.02, Two Sheds)

j.h. na LP:
Bob Mould: Body Of Song (26.7.05, Yep Roc)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19943512.10.199410recenze LP
19943726.10.199434profil, interview
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19983003.09.1998287Hard & Heavy Masters
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
199211 14
19936 12profil
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19922123.05.19924News
19922811.07.19924News
19923101.08.199229Singlesrecenze SP
19923208.08.199214Liverecenze koncertu
19923208.08.199236
19923529.08.19924News
19923529.08.199237Albumsrecenze LP
19924110.10.199216Liverecenze koncertu
19924324.10.199231Singlesrecenze SP
19925119.12.199251Review Of 1992
1993102.01.199310Annual Grilling 1992
1993102.01.199318Liverecenze koncertu
1993209.01.19933News
1993209.01.199322
1993209.01.199325Singlesrecenze SP
19931327.03.199329Albumsrecenze LP
19932229.05.199316Liverecenze koncertu
19932412.06.199311
19932519.06.199343
19932917.07.199314Liverecenze koncertu
19933024.07.19935News
19933314.08.199329Singlesrecenze SP
19943403.09.199447Albumsrecenze LP
19943617.09.19945News Special
19944015.10.199421Liverecenze koncertu
19944015.10.199448
19944229.10.19945News
19952127.05.19953News
1996717.02.19963News
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993229.01.199322Indiesprofil
1993318.02.199311profil
1993913.05.199322Indiesprofil
19931426.07.199330Liverecenze koncertu
19942125.10.199429Recenzerecenze LP