UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 6. června 2021          Celkem: 363 678 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 22.06.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Filmy Knihy Ocenění Linky Různé Reference
OLYMPIC
Praha, Česká republika
*  1963

Sestava

Petr Janda - voc,g
Milan Broum - bg
Pavel Březina - kb
Martin Vajgl - ds (j.h.)

OLYMPIC (photo)
 

Bývalí členové:

Pavel Bobek (voc, 1963-9/65); Miki Volek (voc, 1963-9/66)

Jiří Laurent (g, 1963-4/65); Ladislav Klein (g, 1/65-72)

Pavel Chrastina (bg,voc, 1963-3/69); Jan Hauser (bg, 3/69-1971); Jiří Korn (voc,bg, 1971-4/73); Ladislav Chvalkovský (bg, 4/73-11/73); Pavel Petráš (bg, 11/73-?)

Miroslav Berka (kb, 1963-6/87); Jiří Valenta (kb, 1985-4/20)

František Ringo Čech (ds, 1963-12/65); Jan Antonín Pacák (ds, 12/65-5/71); Petr Hejduk (ds, 5/71-12/85); Milan Peroutka (ds, 1985-5/13)

Milan Růžek (sax, 1963-9/65)

Jaromír Klempíř (ionika, 1963-9/65)

Josef Smeták (bas, 1963-9/65)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Želva1968 Supraphon
2.Pták Rosomák1969 Supraphon
3.Jedeme jedeme1971 Supraphon
4.Olympic 41973 Supraphon
5.12 nej1976 Supraphon
6.Nebe nad hlavou1977 Artia
7.Marathon1978 Supraphon
8.Prázdniny na Zemi6/1980 Supraphon
9.Ulice2/1982 Supraphon
10.Olympic v Lucerně2/1983 Supraphon
11.Rokenrol4/1983 Supraphon
12.The Street1983 Artia
13.Laboratoř1984 Supraphon
14.Laboratory1984 Artia
15.Kanagom1985 Supraphon
16.Bigbít1986 Supraphon
17.Hidden In Your Mind1986 Artia
18.25 let1987 Supraphon
19.Když ti svítí zelená4/1989 Supraphon
20.20 nej1990 Supraphon
21.Ó jé5/1991 Supraphon
22.Jako zamlada4/1992 Supraphon
23.Live - Jak se lítá vzhůru6/1993 Monitor
24.The Best Of Olympic
(2CD)
6/1993 Supraphon
25.Balady1994 Supraphon
26.Dávno20.11.1994Best I.A.
27.Singly a rarity6/1995 Bonton
28.Vlak co nikde nestaví / Rock And Roll (1967-1990)7/1995 Bonton
29.Unplugged12/1995
30.Singly I9/1996 Bonton
31.Singly II10/1996 Bonton
32.Brejle2/1997 Best I.A.
33.Ondráš podotýká5/1997 Bonton
34.Singly III8/1997 Bonton
35.Singly IV8/1997 Bonton
36.Singly V, VI4/1998 Bonton
37.Singly VII1/1999 Sony Music/Bonton
38.Karavana10/1999 Best I.A.
39.... to nejlepší z Olympicu 12/2001 BestIA
40.... to nejlepší z Olympicu 210/2001 BestIA
41.The Best Of Olympic
(2CD)
9/2002 Sony Music Bonton
42.Dám si tě klonovat ...12/2003 Best I.A.
43.Stejskání6/2004 Best I.A.
44.Trilogy
(3CD)
11/2006 Best I.A.
45.The Best Of
(2CD)
1/2007 Supraphon
46.Sopka1/2008 Best I.A.
47.Komplet
(14CD box set)
4/2011 Supraphon
48.Olympic 50 Hity Singly Rarity
(5CD box set)
9/2012 Supraphon
49.Souhvězdí šílenců12/2013 Supraphon
50.Souhvězdí drsňáků31.10.2014
51.Kaťata2020

Petr Janda:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Co je dobrý a co zlý9/1998 Best I.A.
2.Jedeme dál 2
& Petra Janů
11/2000 Monitor-EMI
3.3 Guitars
& Lubomír Brabec & Luboš Andršt
6/2004 Best I.A.
4.Jednou jó, jednou né10/2008 Best I.A.

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Adresát neznámý / Roň slzy1964 Supraphon
2.Oh Boy / Hey Paula1964 Supraphon
3.Sweet Little Sixteen / Sealed With A Kiss1964 Supraphon
4.That's All You Gotta Do / Orange Blossom Special1964 Supraphon
5.Espado1964 Supraphon
6.Olympic Rock / Hully Gully1964 Amiga
7.Pickwick Tea / Bingo1964 Amiga
8.Oh, Boy / Hey Paula That's All You Gotta Do / Orange Blossom Special1964 Supraphon
9.Čaj pana Pickwicka / Olympic Rock1965 Supraphon
10.Memphis, Tennessee / Rave On1965 Supraphon
11.Hvězda na vrbě1965 Supraphon
12.Trezor1965 Supraphon
13.Fůra chyb1965 Supraphon
14.Měsíc / Podzimní nálada1965 Supraphon
15.Mary / Nebuďte kůzlata1965 Supraphon
16.Dej mi víc své lásky / Chci psát na kolenou
& Josef Zíma
1965 Supraphon
17.Never Mind1965 Artia
18.Memphis, Tennessee / Rave On / Olympic Rock / Pickwick Tea1965 Artia
19.Tak už to dál nejde / Smutný holič z Liverpoolu / Smutné ráno / Vzpomínka plíživá1966 Supraphon
20.Mary / The Story Of Bass Guitar / O'Darling, lieb mich mehr / Cinderella1966 Artia
21.Bloud král / Zahoď lásku1967 Supraphon
22.Snad jsem to zavinil já / Želva1967 Supraphon
23.Dej mi klín na oči unavený / Nejím a nespím1967 Supraphon
24.Z bílé černou / Zbytečná holka1968 Supraphon
25.Pták Rosomák / Svatojánský Happening1969 Supraphon
26.Kufr / Anděl1969 Supraphon
27.Story Of a Wonder / I'm Stupid / Midsummer Night / Pohřeb své vlastní duše1969 Vega
28.Dynamit / Otázky1970 Supraphon
29.Strejček Jonatán / Sluneční píseň1970 Supraphon
30.Čarodějka / Aeroplán1971 Supraphon
31.Strážce majáku / Inzerát1971 Supraphon
32.Agáta / Planetář1971 Supraphon
33.Tony / Závody lodí1971 Supraphon
34.Měsíc / Detektiv1971 Supraphon
35.Když Lola pila pátý drink / Hedy1972 Supraphon
36.Co tě napadá / Dobré ráno1972 Supraphon
37.Kroky / Lhář1972 Supraphon
38.Prý1973 Supraphon
39.Únos / Gramofon1973 Supraphon
40.Don Quijote de La Mancha1973 Supraphon
41.Slzy tvý mámy / Vrať mi moji hořkou lásku1973 Supraphon
42.Nebe nad hlavou1973 Supraphon
43.Slunce / Jdou děti, jdou1974 Supraphon
44.Klára / Už je jí líp1974 Supraphon
45.Samá voda, přihořívá / Už je čas1974 Supraphon
46.Já tam byl / Poslouchej mou píseň1974 Supraphon
47.Pojď blíž, pojď k nám / Mám chuť žít1975 Supraphon
48.Hůl1975 Supraphon
49.To znáš / Zázračný lék1975 Supraphon
50.Na to znamení stůj / Až se zítra probudíš1975 Supraphon
51.Nehoda / U přepážky č. 3061976 Supraphon
52.On1976 Supraphon
53.Černovláska / Dva klauni1976 Supraphon
54.Mám rád chvíle, kdy se něco děje / Nech to být1977 Supraphon
55.Ďábel Bumb / Létání1977 Supraphon
56.Ty slzy dávno vpila tráva / Sprcha1978 Supraphon
57.Máš ráda déšť / Nezapomeň1/1979 Supraphon
58.Ze života hmyzu / Hrál6/1979 Supraphon
59.Rip It Up / Johny B.Goode / Rock and Roll Music / Blue Suede Shoes1980 Supraphon
60.Dědečkův duch / Nejsem sám2/1980 Supraphon
61.Osmý den7/1980 Supraphon
62.Vlak, co nikde nestaví3/1981 Supraphon
63.Jasná zpráva / Kolemjdoucí
& Petra Janů
7/1981 Supraphon
64.Já je znám / Jasná zpráva11/1981 Supraphon
65.Dynamit / Nechoď do kláštera / Džbán / Elektrický valčík
& Hana & Petr Ulrychovi & Karel Kahovec & Zdeněk Svěrák
12/1981 Supraphon
66.Vzdálenosti (Země) / Strom1982 Supraphon
67.Okno mé lásky / Já6/1982 Supraphon
68.Blíženci / Nic víc9/1982 Supraphon
69.Láska trojdenní / Ten den1983 Supraphon
70.Bon soir mademoiselle Paris / Strejček Jonatán1984 Supraphon
71.Už je po... / Jen jedenkrát1984 Supraphon
72.Volný pád / Je to tvá vina1985 Supraphon
73.Co je vůbec v nás / Jako zamlada1985 Supraphon
74.Kanagom / Žárlíš1985 Supraphon
75.Jako tele na vrata / Já se oholím1986 Supraphon
76.Hry a slzy / Je to tak samozřejmý1987 Supraphon
77.Počkej až / Proč zrovna ty1987 Supraphon
78.Když ti svítí zelená / Naděje ve dvou7/1988 Supraphon
79.Každej chvilku tahá pilku / Inkoustová tečka12/1988 Supraphon
80.Ať / Promilujem celou noc
& Žentour
7/1989 Supraphon
81.Stejskání / Back To Love1990 Supraphon
82.Smečka psů / Stejskání5/1990 Supraphon
83.Záření / Nuda na zemi1992 Supraphon
84.Děťátko1999 Supraphon
85.Kaťata10/2020

Petr Janda:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Jedeme dál / Všední dny
& Petra Janů
1984 Supraphon
2.Vlci / No tak příští úterý
& Bohuslav Janda
8/1988 Supraphon

Video:

1. Unplugged - 1996, Best I.A.
2. Prázdniny na Zemi / 20 let Olympicu - 12/1997, Best I.A., 130 min
3. Ulice / Čtvrtstoletí Olympicu - 12/1997, Best I.A., 103 min
4. 1963/1973 - 12/2003, Best I.A., 120 min, kompilace

Filmy:

1. Prázdniny na Zemi (1979, r. Jan Bonaventura)
2. Ulice (1982, r. Jan Bonaventura)

Bibliografie:

Jaromír Tůma: Čtyři hrají rock aneb Jasná zpráva o skupině Olympic (1983)
99 písní Olympicu v notách a obrazech
Petr Korál & Oldřich Zámostný: Vzpomínky plíživé aneb Jasná zpráva o Olympiku (2002, Best I.A.)

Ocenění:

1981 Zlatý slavík
1982 Zlatý slavík
1992 Gramy - síň slávy
1992 Ceny Melodie - síň slávy
1996 Zlatý slavík
1997 Český slavík - skupina roku
1998 Český slavík - skupina roku
2000 Český slavík - skupina roku č. 2
2001 Český slavík - skupina roku č. 2
2002 Český slavík - skupina roku č. 2
2003 Český slavík - skupina roku č. 3

WWW Linky:

http://www.olympic.cz
http://www.bestia.cz/olympic/

Různé:

původně Big beat Olympic

Účast na kompilacích:

"Až" na LP "13 fláků od Kaťáků" (1993, Monitor)

na LP "Live - Jak se lítá vzhůru" (6/93) j.h. Jan Antonín Pacák (ds), Ladislav Klein (g), Pavel Chrastina (bg)

Petr Janda:

od 1990 vlastní label Bestia

j.h. na SP:

Pohoda: Muzikantský blues (4/89, Supraphon)
Yvonne Přenosilová: Fešák (11/90, Supraphon)

j.h. na LP:
Pavol Habera: Palo Habera (5/91, Tommü)
Tři sestry: Alkáč je největší kocour aneb Několik písniček o lásce (12/91, Monitor)
Vilém Čok: 12 fláků (9/93, Bonton)
Chinaski: Chinaski (11/95, Mars Promotion/KaB Music)
František Sahula: Kyvadlo a jáma (9/97, Save)
Aleš Brichta: Hledač pokladů (6.10.98, Popron)

Účast na kompilacích:
"Vzpomínka na ostrovní zemi" na LP Kulhaví poutníci (10/97, Best I.A., & Marta Jandová)

Ocenění:

1965 Beatman roku
1992 Ceny Melodie - síň slávy

Milan Broum:

j.h. na LP:

Janek Ledecký: Na ptáky jsme krátký (10/92, Popron)
Hattrick: Hattrick (5/00, Popron Music)

Milan Peroutka:

j.h. na LP:

Janek Ledecký: Na ptáky jsme krátký (10/92, Popron)

Pavel Chrastina:

režie TV pořadu Divadlo plné hudby (1979)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200210 70Liverecenze koncertu
200211 69Liverecenze koncertu
20031 82Novinky - Atd.recenze LP
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19943726.10.19944Big Bang!
19944307.12.199412recenze LP
19951421.07.199513CD,MC Bang!recenze LP
19951421.07.199515Live Bang! - Rockové Hranice '95recenze koncertu
19952308.12.19955Big Bang!
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19971227.03.199725Forum kritikumrecenze LP
19982920.08.199824Forum kritikumrecenze LP
19982920.08.199825Forum kritikumrecenze LP
1999328.01.19996Infokus
19992712.08.19998Infokusinterview
19994018.11.199926Forum kritikumrecenze LP
19994309.12.19994interview, diskografie
2000113.01.200016Liverecenze koncertu
20001420.07.200021Live - Noc plná hvězdrecenze koncertu
2001903.05.20016Infokus
20012025.10.200110Infokus
20012306.12.200135Forum kritikumrecenze LP
2002507.03.20028Infokus
2002621.03.200214Liverecenze koncertu
2002818.04.200249Kniha
20021627.09.20028Infokus
20021627.09.200243Forum kritikumrecenze LP
20021808.11.200235Liverecenze koncertu
Gramorevue
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19886 16Z pódiarecenze koncertu
19897 10Recenzerecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19793 73recenze SP
19793 93recenze LP
19799 286recenze koncertu
19806 169recenze SP
19806 186
19808 244recenze koncertu
198010 297recenze SP
198011 333
198011 350recenze LP
19817 195recenze koncertu
198110 297recenze SP
19822 37interview
19822 43recenze SP
19828 254recenze LP
198211 329recenze SP
19833 77profil
19834 126recenze LP
198311 350recenze LP
19898 253Recenzerecenze SP
198911 347Recenzerecenze LP
19918 29Recenzerecenze LP
19928 28Retroprofil, diskografie
19929 31Recenzerecenze LP
199212 12
19934 30Recenzerecenze LP
19934 36Recenzerecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1990703.08.199026LP,MC,CD,demorecenze LP, recenze demo
1991104.01.199110Deska desekrecenze LP
19911107.06.199120Recenzerecenze LP
19911419.07.199122Liverecenze koncertu
1992904.05.19926Pelmel
1992904.05.199228Recenzerecenze LP
19922618.12.19920profil, interview, recenze LP, recenze koncertu, diskografie
1993115.01.199331Live - Pražské rockové dnyrecenze koncertu
1993229.01.199331Liverecenze koncertu
19931303.07.199328Recenzerecenze LP
19942208.11.19943Hot
19942520.12.199431Liverecenze koncertu
1995231.01.199531Liverecenze koncertu
1995314.02.199528Recenzerecenze LP
19951106.06.199530Live - Benefiční koncertrecenze koncertu
19951304.07.199531Liverecenze koncertu
19952010.10.19953Hot
19952207.11.199530Liverecenze koncertu
19965 87Recenzerecenze LP
199611 95Recenze - Video
19973 106Recenzerecenze LP
19975 108Recenzerecenze LP
19979 114Recenze - Reedicerecenze LP
19982 121Recenze - Film & Video
19988 107Recenze - Novinkyrecenze LP
19993 104Recenze - Novinkyrecenze LP
19996 64Bigbítové šlápotyprofil
19997 64Bigbítové šlápotyprofil
19998 16Pelmel - Jedem, pásy se točí!interview
199911 10Rock & Top
199912 107Recenze - Novinkyrecenze LP
200010 94Liverecenze koncertu
20015 17Pelmel
20016 106Recenze - Novinkyrecenze LP
200111 16Pelmel
20042 75Recenzerecenze LP
20042 91DVD
20047 74Recenzerecenze LP
200411 82Vykopávkyrecenze LP
20055 74Reedicerecenze LP
20069 67Recenzerecenze LP
200610 15interview
200612 65Recenzerecenze LP
200612 88Liverecenze koncertu
20072 62Recenzerecenze LP
200710 60Recenzerecenze LP
20082 64Recordrecenze LP
20084 66Recordrecenze LP
20089 58Recordrecenze LP
20125 90Liverecenze koncertu