UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 18. května 2022          Celkem: 365 550 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 27.05.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Alba Singly Video Filmy Ocenění Linky Různé
NECKÁŘ Václav & BACILY
Praha, Česká republika

Sestava (2005):

Václav Neckář - voc
Ota Petřina - g,voc
Peter Mahrik - g,voc
Miloš Rábl - bg
Jan Neckář - kb,voc
Jiří Šustera - ds

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Tomu, kdo nás má rád1975 Supraphon
2.Planetárium
(2LP)
1977 Supraphon
3.Vašek vypravuje1979 Supraphon
4.Podej mi ruku ...7/1980 Supraphon
5.Sluneční věk1981 Supraphon
6.Mýdlový princ12/1981 Supraphon
7.Příběhy, písně a balady 112/1982 Supraphon
8.Příběhy, písně a balady 21982 Supraphon
9.Příběhy, písně a balady 31983
10.Wer geht durch die Nacht deiner Träume1983 Artia
11.My to spolu táhnem dal1984
12.Pokus o autoportrét1986
13.Atlantida '991987 Supraphon
14.Pod komandem lásky
produkce: Jan Svatoš
5/1989 Supraphon

Václav Neckář:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Jak ten čas letí? Supraphon
2.Balady? Bonton
3.Václav Neckař zpívá pro mladé1965
4.Gentlemani1967
5.Bylo čtvrt a bude půl1968
6.Dobrou zprávu já přináším Vám1968
7.Micro-Magic-Circus1969
8.Music Box No. 11969 Supraphon
9.Světská sláva - polní tráva1971
10.Václav Neckář 721972
11.Doktor Dam Di Dam1973
12.Václav Neckář1974
13.Hallo Vašek1976
14.Šíleně smutná princezna
& Helena Vondráčková
1992 Ne a Ne
15.Zpívá Václav Neckář3/1996 Bonton
16.Motejl Modrejl
& Golden Kids
1998 Sony Music Bonton
17.Můj brácha má príma bráchu10/1999 Sony Music Bonton
18.Zlatej Vašek2001 Ne a Ne
19.40 hitů
(2CD)
7/2006 Supraphon
20.Dobrý časy27.04.2012Supraphon
21.Mezi svými31.10.2014Supraphon

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Rosemary / Patrick1971 Supraphon
2.Kdo vchází do tvých snů / Nepospíchej1973 Supraphon
3.Kosmické děti / Nikdy nebudu sám1975 Supraphon
4.Chci tě líbat / Denně přesně v 7.401/1979 Supraphon
5.Mýdlový princ / Pár prostých řádků2/1980 Supraphon
6.Mademoiselle Giselle / Volání5/1980 Supraphon
7.Jsem / Zeď
& Bacily & Bambini di Praga
3/1981
8.Víš, jak na mne / Svítání7/1981 Supraphon
9.Tvým dlouhým vlasům8/1981
10.Všechno je jenom jednou1982
11.Na to mi nezbyl čas / Věčný náhradník6/1982
12.Lásko ztracená / Hádavá holka1986 Supraphon
13.Moby Dick / Není to nic moc9/1987 Supraphon
14.Nádhernej den / Před maturitou
& Věra Špinarová
6/1988 Supraphon
15.Křídla iluzí / V tom
& Iveta Bartošová & Karel Černoch
8/1988 Supraphon
16.Pod komandem lásky / Dotýkej se mě10/1988 Supraphon
17.Dvířka od dětství / Přelet nad propastí
& Eva Pilarová
11/1989 Supraphon
18.Motýlek / Óda na Prahu2/1990 Supraphon
19.Lékořice / Holky mládnou2/1991 Supraphon

Video:

1. Nejsem gladiátor - 3/2009, Supraphon, 118 min

Filmy:

1. Ostře sledované vlaky (1966, role, r. Jiří Menzel)
2. Píseň pro Rudolfa III. (1967, hudba, role)
3. Kulhavý ďábel (1968, role, r. Juraj Herz)
4. Šíleně smutná princezna (1969, hudba, role, r. Bořivoj Zeman)
5. Skřivánci na niti (1969, role, r. Jiří Menzel)
6. Ďábelské líbánky (1970, hudba, role, r. Zdeněk Podskalský)
7. Svatba bez prstýnku (1972, r. Vladimír Čech)
8. Kdo je kdo (1973, role, r. A. Moskalyk)
9. Pan Vok odchází (1979, r. Karel Steklý)

Ocenění:

2011 Anděl

- skladba roku ("Půlnoční", & Umakart)
- videoklip roku ("Půlnoční", & Umakart)
- síň slávy

WWW Linky:

http://www.vaclavneckar.cz

Různé:

www.mujweb.cz/kultura/neckar