UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 4. prosince 2021          Celkem: 364 707 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 05.12.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Video Filmy Knihy Různé Reference
NICO
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 16.10.1938 (Köln, Německo, jako Christa Päffgen)
Zemřel(a): 18.07.1988 (krvácení do mozku (pád z kola))
NICO (photo)
 

Působení:

1966-67 The Velvet Underground

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Chelsea Girls
produkce: John Cale
2/1968 Verve
2.The Marble Index
produkce: John Cale
5/1969 Elektra
3.Desertshore
produkce: John Cale
1/1971 Reprise
4.June 1, 1974
& Brian Eno, John Cale, Kevin Ayers, prod. Richard Williams
28.06.1974Island
5.The End
produkce: John Cale
15.11.1974Island
6.Drama Of Exile7/1981 Invisible
7.Procession
(mini LP)
1982
8.Do Or Die
(MC)
12/1982 R.O.I.R.
9.Live In Denmark3/1983 V.U.
10.Camera Obscura
& The Faction
8/1985 Beggars Banquet
11.Blue Angel9/1985 Aura
12.Behind The Iron Curtain4/1986 Dojo
13.Live In Tokyo
vydáno pod jménem: Dojo
(reissued 19.6.95)
1987 Dojo
14.On Personne En Europe5/1988 One Over Two
15.Live Heroes6/1989 Performance
16.Hanging Gardens11/1990 Restless
17.Chelsea Live7/1992 Great Expectations
18.Heroine9/1994 Anagram
19.In Europe: Do or Die (1982 Diary)29.02.2000ROIR
20.Femme Fatale23.04.2002Jungle
21.Live in Tokyo01.07.2003Anagram
22.All Tomorrow's Parties25.11.2003Cleopatra
23.Bataclan 72
& John Cale & Lou Reed
13.01.2004Pilot
24.All Tomorrow's Parties: Nico Live20.03.2007Anagram Gothic
25.The Frozen Borderline: 1968-197010.04.2007Rhino
26.Paris 1972
& John Cale & Lou Reed
20.11.2012Blueline
27.Scepter Studios Acetate
& Velvet Underground
20.11.2012Polydor
28.Reims Cathedral: December 13, 197426.02.2013Cleopatra
29.BBC Session 197124.11.2015Gearbox
30.Nico's Last Concert: Fata Morgana
& The Faction
22.02.2000PMG

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.I'm Not Saying / The Last Mile10/1965 Immediate
2.Vegas / Saeta25.09.1981Flicknife
3.Procession / All Tomorrow's Parties
12" + Secret Side (live) / Femme Fatale (live)
7/1982 1/2 Records
4.I'm Not Saying / The Last Mile
(reissue)
5/1982 Immediate
5.Heroes / One More Chance6/1983 Aura
6.My Funny Valentine / My Heart Is Empty
& The Faction
7/1985 Beggar's Banquet
7.I'm Waiting For The Man / Purple Lips (live)10/1985 Aura
8.Live EP2/1987 Archive 4
9.Peel Sessions EP (2.2.71)
(Secret Side / No One Is There / Janitor Of Lunacy / Frozen Warnings)
11/1988 Strange Fruit

Video:

1. Heroine - 3/1994, Visionary

Filmy:

1. La Dolce Vita (1959, role, r. Federico Fellini)
2. Velvet Underground and Nico (1966, r. Andy Warhol)
3. Chelsea Girl (1969, r. Andy Warhol)
4. La Cicatrice Interieupe (r. Philippe Garrel)
5. Nico Icon (1996, r. Suzanne Oftering, biografie)

Bibliografie:

Richard Witts: Nico - Život a lži jedné legendy (1994)
James Young: Songs They Never Play On The Radio: Nico, The Last Bohemian

Různé:

j.h. na LP:

Kevin Ayers: Confessions Of Doctor Dream (24.5.74, Island)

top modelka
přítelkyně Alaina Delona (syn)
1963 přítelkyně Boba Dylana
přítelkyně Briana Jonese (Rolling Stones)
přítelkyně Jacksona Browna

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941925.05.19948
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
198811 23profil
19917 3Výročíprofil
199112 30Recenzerecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19742415.06.197412interview
19744616.11.197469Albumsrecenze LP
19745121.12.19743
19781729.04.19785Caught In The Actrecenze koncertu
19781729.04.19789interview
19783907.10.19784News
19813529.08.198124Caught In The Actrecenze koncertu
19813712.09.198115interview
19814003.10.198123Singlesrecenze SP
19814217.10.198122Caught In The Actrecenze koncertu
1982530.01.198213Caught In The Actrecenze koncertu
19823925.09.198234Caught In The Actrecenze koncertu
1983101.01.198317Albumsrecenze LP
1983529.01.198322Caught In The Actrecenze koncertu
19832228.05.198328Albumsrecenze LP
19832702.07.198322Singlesrecenze SP
19941302.04.199439Preview - Videos
19953105.08.199544Info Freakoprofil
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1973021.04.197339Thrills
1974008.06.197437Front Row Reviewsrecenze koncertu
1974024.08.19745
1974028.12.19745
1975008.02.197539On The Townrecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19911304.07.199113interview
19912011.10.199128Recenzerecenze LP
1994826.04.19949
1995909.05.19956Galerie
19965 91Recenzerecenze LP
20022 56
20038 35
20038 40
200510 94