UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 4. prosince 2021          Celkem: 364 707 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 05.12.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Video Linky Různé Reference
MOULD Bob
(voc,g,kb,perc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 16.10.1960 (Lake Placid, USA)
MOULD Bob (photo)
 

Působení:

3/79-1/88 Hüsker Dü
1991-2/96 Sugar
cca 6/06 Blowoff

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Workbook7/1989 Virgin 127
2.Black Sheets Of Rain5/1990 Virgin 123
3.Poison Years02.05.1994Virgin
4.Bob Mould29.04.1996Creation52 101
5.The Last Dog And Pony Show24.08.1998Creation58 164
6.Modulate12.03.2002Granary Music
7.LiveDog98
vydáno pod jménem: Bob Mould Band
3/2002
8.Body Of Song26.07.2005Yep Roc
9.District Line05.02.2008Anti-
10.Life And Times11.06.2009Anti
11.Silver Age04.09.2012Merge 52
12.Beauty & Ruin29.05.2014Merge96 38
13.Live Mould06.11.2015Chrome Dreams
14.Patch The Sky25.03.2016Merge54 82
15.FM Radio Studio Broadcast, 198908.04.2016Let Them Eat Vinyl
16.Sunshine Rock2/2019 Merge 192
17.Blue Hearts25.09.2020Merge 181

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.See A Little Light / All Those People Know
12",CD + Shoot Out The Lights / Composition For The Young And The Old (live)
6/1989 Virgin
2.The Silence Between Us / If I Can't Change Your Mind (live)04.02.2008Beggars Banquet
3.The Descent7/2012
4.Forecast Of Rain14.07.2020

Video:

1. Circle Of Friends - Live At 9:30 - 9.10.2007, Trixie, live

WWW Linky:

http://www.bobmould.com

Různé:

j.h. na LP:

Throwing Muses: Red Heaven (10.8.92, 4AD)

prod. LP:
Soul Asylum: Grave Dancer's Union (19.10.92, Columbia)
Magnapop: Hot Boxing (2/94, Play It Again Sam)
Starfish: Stellar Sonic Solutions (11.9.95, Trance Syndicate)
Verbow: Chronicles (25.8.97, SMIS/Sony)
Impaler: If We Had Brains (1999, Lonely Planet Productions)

prod. SP:
Magnapop: Slowly Slowly (17.1.94, Play It Again Sam)

Účast na kompilacích:
"Hickory Wind" na Gram Parsons tribute LP "Conmemorativo" (11/93, Cyclope)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20029 82Novinkyrecenze LP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1996713.06.199626Forum kritikumrecenze LP
20021416.08.200210Infokus
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
199111 19recenze koncertu
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1990020.10.19905News
19923712.09.199246Rebellious Jukeboxinterview
1994429.01.199410
19941807.05.199431Albumsrecenze LP
19942418.06.199416Live - 10 Years Of Creationrecenze koncertu
19961009.03.19964News
19961727.04.19966News
19961727.04.199672Albumsrecenze LP
19964219.10.199641Live!recenze koncertu
19983025.07.199828Liverecenze koncertu
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1990025.08.199035Long Playrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19969 87Recenze - Novinkyrecenze LP
200510 67Recenzerecenze LP
20094 70Record - Nemine nás