UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 18. května 2022          Celkem: 365 550 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 27.05.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Linky Různé Reference
KROKUS
Solothurn, Švýcarsko
*  1975

Sestava (2009):

Mark Storace - voc
Fernando van Arb - g
Mark Kohler - g
Chris van Rohr - bg
Freddy Steady - ds

KROKUS (photo)
 

Bývalí členové:

Chris van Rohr (voc,kb, 1976-79); Mark Storace (voc, 1980-88); Scott Allen (voc, 1988); Peter Tanner (voc, 1989-cca 1991)

Hansi Droz (g, 1975-76); Tommy Kiefer (g, 1975-81); Mandy Meyer (g, 1981-82); Mark Kohler (g, 1982-12/83, 1984-88); Patrick Mason (g, 12/83-5/84); Tony Castello (g, 1989-cca 1991); Many Maurer (g, 1989-cca 1995)

Remo Spadino (bg, 1975-76); Jürg Naegeli (bg, 1976-79); Chris van Rohr (bg, 1979-12/83, 1987-88); Andy Tanas (bg, 1984-8/85); Tommy Keiser (bg, 8/85-87)

Chris van Rohr (ds, 1975-76); Freddy Steady (ds, 1976-82, 2/94-?); Steve Pace (ds, 1982-84); Jeff Klaven (ds, 1984-87); Danny Crivelli (ds, 1987-88); Peter Haas (ds, 1989-91); Stefan Schwarzmann (ds, cca 11/07)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Krokus1976 Phonogram
2.Play It In Metal
(= "To You All")
1977 Phonogram
3.Pain Killer10/1978 Phonogram
4.Early Days1979
5.Metal Rendez-vous7/1980 Ariola
6.Hardware13.02.1981Ariola44
7.One Vice At A Time05.02.1982Ariola28 53
8.Headhunter
produkce: Tom Allom
4/1983 Ariola74 25
9.The Blitz
produkce: Bruce Fairbairn
24.08.1984Ariola 31
10.Change Of Address
produkce: Tom Werman
4/1986 Arista 45
11.Alive And Screamin'11/1986 Arista 97
12.Stayed Awake All Night1987 Arista
13.Heart Attack3/1988 MCA 87
14.Stampede1991 MCA
15.Dirty Dozen1993 Ariola
16.To Rock Or Not To Be7/1995 Phonag
17.The Definitive Collection22.02.2000Arista
18.Round 133/2000
19.Rock The Block6/2003
20.Fire & Gasoline: Live Greatest Hits29.06.2004Reality Ent.
21.Rock the Block27.07.2004Reality Ent.
22.Hellraiser26.09.2006Armageddon Music
23.Hoodoo02.03.2010Sony BMG Europe
24.Dirty Dynamite05.03.2013Columbia
25.Long Stick Goes Boom - Live From Da House Of Rust22.04.2014The End
26.Big Rocks27.01.2017Columbia
27.The Big Eight11/2019
28.Original Album Classics4/2020
29.Adios Amigos - Live @ Wacken2/2021

Chris van Rohr:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Hammer And Tongue1987 Arista
2.The Good, The Bad & The Dog1993 Ariola

Patrick Mason:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Songs of Amy Beach29.11.2005Bridge
2.Crazy Jane13.12.2011Bridge

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Bedside Radio / Back Seat Rock'n'Roll3/1980 Ariola
2.Heatstrokes / Shy Kid
(5/80, Ariola)
3.Tokyo Nights / Bedside Radio
12" + Shy Kid
8/1980 Ariola
4.Rock City / Mr. 69 / Mad Racket13.02.1981Ariola
5.Winning Man / Mad Racket
(v USA)
4/1981 Ariola
6.Industrial Strength EP (Live)
(Bedside Radio / Easy Rocker / Celebration / Bye Bye Baby)
5/1981 Arista62
7.Bad Boys Rag Dolls / Save Me12.02.1982Arista
8.Save Me / Long Stick Goes Boom
(v USA)
6/1982 Arista
9.American Woman / Long Stick Goes Boom7/1982 Arista
10.Screaming In The Night / Russian Winter5/1983 Arista
11.Stayed Awake All Night9/1983 Arista
12.Midnite Maniac / Ready To Rock9/1984 Arista 71
13.Ballroom Blitz / Ready To Rock
12" + Out Of Control
09.11.1984Arista
14.School's Out / Screaming In The Night5/1986 Arista 61
15.Let The Love Begin / Hot Shot City2/1987 Arista
16.Screaming In The Night (live) / Headhunter (live)4/1987 Arista
17.Let It Go / Winning Man
12" + Bourbon Street
4/1988 MCA
18.Bedside Radio11/2007
19.Hoodoo Woman3/2010

Video:

1. Video Blitz

WWW Linky:

http://www.krokus.ch

Různé:

Chris van Rohr:

prod. LP:

Gotthard: Gotthard (1992, Ariola)
Gotthard: Dial Hard (1/94, BMG/Ariola)
Gotthard: Blind Faith (1/95)
Gotthard: G (1/96, Ariola)

Mark Storace:

j.h. na LP:

Chris Van Rohr: Hammer And Tongue (1987, Arista)

Manny Maurer:

j.h. na LP:

Chris Van Rohr: Hammer And Tongue (1987, Arista)

Fernando Van Arb:

j.h. na LP:

Chris Van Rohr: Hammer And Tongue (1987, Arista)

Danny Crivelli:

j.h. na LP:

Chris Van Rohr: Hammer And Tongue (1987, Arista)

Reference:

Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19973723.10.1997141Hard & Heavy Mastersprofil, diskografie
20001631.08.200036Live - Wacked Open Airrecenze koncertu
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19822 41
199211 22profil
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1981714.02.198117Singlesrecenze SP
1982713.02.198218Albumsrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1994428.02.19945Pelmel - Natvrdo
Spark
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20036 12Actualinterview