UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 18. května 2022          Celkem: 365 550 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 27.05.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
JOHNSTON Daniel
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 22.01.1961 (Sacramento, California, USA)
Zemřel(a): 10.09.2019 (srdeční záchvat)
JOHNSTON Daniel (photo)
 

Působení:

cca 1993 DQE

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Jump Music Summer 19831989 Homestead
2.1990
produkce: Mark Kramer
1990 Shimmy Disc
3.Artistic Vice03.02.1992Shimmy Disc
4.Fun
produkce: Paul Leary
13.09.1994Atlantic
5.Why Me?22.05.2000Trikont/Indigo
6.It's Spooky
& Jad Fair
17.07.2001Secretly Canadian
7.Rejected Unknown09.10.2001Gammon
8.The Lucky Sperms
& Jad Fair
30.10.2001Secretly Canadian
9.Fear Yourself
produkce: Mark Linkous
25.03.2003Gammon
10.Complete Early Recordings20.05.2003Dualtone
11.Alien Mind Control
& Hyperjinx Tricycle
03.08.2004
12.Daniel Johnston and His Hyperjinx Tricycle
& Hyperjinx Tricycle
03.08.2004
13.Electric Ghosts
& Hyperjinx Tricycle
28.03.2006Important
14.Welcome to My World18.04.2006High Wire Music
15.Lost And Found08.05.2006Sketchbook
16.Continued Story / Hi, How Are You29.08.2006High Wire Music
17.Late Great Daniel Johnston: Discovered Covered18.12.2007High Wire Music
18.Is And Always Was
produkce: Jason Falkner
06.10.2009High Wire Music
19.Beam Me Up!
& Beam
29.04.2010Hazelwood
20.Hi, How Are You: The Unfinished Album31.08.2012High Wire
21.Space Ducks22.04.2013
22.The End Is Never Really Together
(box set)
29.08.2020

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Laurie / Whiz Kid / The Lennon Song6/1992 Seminal Twang
2.Happy Time EP
(Happy Time / Come To Me Tonight / Rock'n'Roll / Ega / Love Me Do)
17.10.1994Seed

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1992608.02.199232Albumsrecenze LP
19923101.08.199229Singlesrecenze SP
19944015.10.19946News
19944122.10.199434Singlesrecenze SP
19952127.05.199528Live - Fast Forward Festivarecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200610 46profil
20073 77Aréna MySpace
200910 10Rock & Top - News