UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 13. srpna 2022          Celkem: 365 757 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 17.08.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
HORSLIPS
Dublin, Irsko
*  1970+  1981

Sestava

Jim Lockhart - kb,fl
Johnny Fean - g,voc,banjo,fl
Charles O'Connor - mand,voc,viol
Barry Devlin - bg,voc
Eamonn Carr - ds

Bývalí členové:

Declan Sinnott (g,voc, 1970-?); G. Guiest (g)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Happy To Meet Sorry To Part1/1973 Oats
2.The Tain11/1973 Oats
3.Dancehall Sweethearts27.09.1974RCA
4.The Unfortunate Cup Of Tea
produkce: Fritz Fryer
02.05.1975RCA
5.Drive The Cold Winter Away12/1975 Oats
6.Horslips Live
(2LP)
5/1976 Oats
7.Celtic Symphony / Book Of Invations
(2LP)
04.03.1977DJM39
8.Aliens04.11.1977DJM 98
9.Tracks From The Vaults1/1978 Oats
10.The Man Who Built America
produkce: Steve Katz
19.01.1979DJM
11.Short Stories / Tall Tales
(2LP)
25.01.1980Mercury
12.The Belfast Gigs12/1980 Oats
13.The Best Of Horslips8/1982 Oats
14.Folk Collection8/1984 Stoic
15.Horslips History1/1985 Oats
16.Horslips Story - Straight From The Horse's Mouth4/1989 Outlet
17.Traditional Irish Folk1/1995 Outlet
18.Guests Of The Nation1/1995 Outlet
19.Greatest Hits30.01.2001Valley Entertainment
20.Greatest Hits01.02.2005Brentwood
21.Live at the O2 Arena18.01.2011Talkin' Elephant

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Johnny's Wedding2/1972 Oats
2.Green Gravel / Fairy King7/1972 Oats
3.Dearg Doom / The Shamrock Shore5/1973 RCA
4.The High Reel / Furniture03.08.1973RCA
5.More Than You Can Chew / Faster Than The Hound4/1974 RCA
6.Night Town Boy / We Bring The Summer With Us8/1974 Oats/RCA
7.King Of The Fairies / Sunburst24.01.1975RCA
8.(If That's What You Want) That's What You Get / Snakes Farewell To The Emerald Isle5/1975 RCA
9.Daybreak7/1976 Horslips
10.Warm Sweet Breath Of Love / King Of Morning, Queen Of Day18.03.1977DJM
11.The Power And The Glory / Sir Festus Burke24.06.1977DJM
12.Trouble (With A Capital T)8/1977 DJM
13.New York Wakes / Ghosts11/1977 DJM
14.Exiles / Sure The Boy Was Green11/1977 Horslips
15.Speed The Plough / Bridge From Heart To Heart5/1978 DJM
16.Tour-A-Loor-A-Loor-A EP9/1978
17.The Man Who Built America / Long Weekend23.02.1979DJM
18.Loneliness / Homesick06.07.1979DJM
19.Guests Of The Nation10/1979
20.Rescue Me / Soap Opera3/1980 Mercury
21.Shakin' All Over (live)12/1980 Mercury

Jim Lockhart:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Theme From Glenroe1/1987

Různé:

vlastní label Oats

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19732707.07.197330profil
19733501.09.197344
19744005.10.197445Albumsrecenze LP
19744402.11.197452Caught In The Actrecenze koncertu
19744402.11.197454
19744616.11.197472Caught In The Actrecenze koncertu
19751405.04.197546Folk
19755013.12.197550Folkinterview
19755013.12.197550Folk - Albumrecenze LP
19771830.04.197730Albumsrecenze koncertu
19773130.07.197713Singlesrecenze SP
19774826.11.197714Caught In The Actrecenze koncertu
19774903.12.197742MM Band Breakdownprofil, interview, diskografie
19775010.12.197724Albumsrecenze LP
19782601.07.197818Singlesrecenze SP
1979213.01.197923Albumsrecenze LP
1979727.02.197924Singlesrecenze SP
19792507.07.197926Singlesrecenze SP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1973005.05.197324Front Row Reviewsrecenze koncertu
1973026.05.197338Ireland
1973028.07.197316
1974002.02.197420Albumsrecenze LP
1974002.02.197437Front Row Reviewsrecenze koncertu
1974002.02.197443Playing In The Band
1974011.05.197439Front Row Reviewsrecenze koncertu
1974028.09.19742News Desk
1974026.10.197421Plattersrecenze LP
1974016.11.197449On The Townrecenze koncertu
1975003.05.197539On The Townrecenze koncertu
1975017.05.197537On The Townrecenze koncertu
1975024.05.197519Plattersrecenze LP
1976001.05.197610Thrills