UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 3. července 2021          Celkem: 363 742 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 04.08.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Video Různé Reference
FLECK Bela
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 10.07.1958 (New York, USA)
FLECK Bela (photo)
 

Působení:

cca 1990-cca 8/08 Bela Fleck & The Flecktones
cca 3/05 Acoustic Trio
cca 2005-cca 11/05 !Trio!

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Crossing The Tracks1979
2.Natural Bridge1982
3.Drive1988 New Rounder
4.Uncommon Ritual
& Edgar Meyer & Mike Marshall
1/1998 Sony Classical
5.Fiddle Tunes For Banjo
& Tony Trischka & Bill Keith
19.10.1999Rounder
6.Perpetual Motion02.10.2001Sony Classical
7.Music For Two
& Edgar Meyer
27.04.2004Sony Classical
8.Enchantment
& Chick Corea
22.05.2007Stretch
9.Throw Down Your Heart, Tales from the Acoustic Planet, Vol. 3: Africa Sessions03.03.2009Rounder
10.Melody of Rhythm: Triple Concerto & Music for Trio
& Zakir Hussain & Edgar Meyer
25.08.2009Koch
11.Throw Down Your Heart , Africa Sessions Part 2: Unreleased Tracks2010 Acoustic Planet
12.Rocket Science17.05.2011
13.Across the Imaginary Divide
& Marcus Roberts Trio
05.06.2012Rounder
14.Bela Fleck & Abigail Washburn
& Abigail Washburn
07.10.2014Rounder 118
15.Banjo Banjo
& Abigail Washburn
21.08.2015Rounder
16.Two
& Chick Corea
11.09.2015Concord
17.Juno Concerto03.03.2017Rounder
18.Echo In The Valley
& Abigail Washburn
20.10.2017

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Railroad
& Abigail Washburn
23.09.2014New Rounder

Video:

1. Music For Two - 27.04.2004, Sony Classical, live, & Edgar Meyer

Různé:

j.h. na LP:

Leon Redbone: No Regrets (1988, Sugar Hill)
The Chieftains: Another Country (11/92, RCA)
Jorma Kaukonen: Blue Country Heart (11.6.02, Columbia)
The Chieftains: Down The Old Plank Road / The Nashville Sessions (9/02, RCA)
Mike Gordon: Inside In (26.8.03, Ropeadope)
Nelly Furtado: Folklore (24.11.03, DreamWorks)
Jerry Douglas: The Best Kept Secret (20.9.05, Koch)
Bootsy Collins: Tha Funk Capitol Of The World (26.4.11, Mascot)
Steve Martin & Edie Brickell: So Familiar (30.10.15, Rounder)

Účast na kompilacích:
"Bonnaroo Traveler" na live kompilaci "Bonnaroo 2002" (24.9.02, Sanctuary, & Edgar Meyer)
"Burn On" na "Sail Away: The Songs of Randy Newman" (9.5.06, Sugar Hill)

Reference:

Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19921925.09.199227Profilyprofil
199811 114Recenze - Jazz Caférecenze LP
20007 35Music Midtown Festivrecenze koncertu
200711 8News
20103 97Globální kuchyně