UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 31. října 2020          Celkem: 361 320 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 30.11.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Alba Singly Video Reference
VALENS Ritchie
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 13.05.1941 (Los Angeles, California, USA, jako Richard Steven Valenzuela)
Zemřel(a): 03.02.1959 (letecké neštěstí)
VALENS Ritchie (photo)
 

Působení:

ex The Silhouettes

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Ritchie1959 Del-Fi
2.Ritchie Valens3/1959 Del-Fi 23
3.In Concert At Pacoima Junior High School1960 Del-Fi
4.Rock Lil' Darling1962
5.The Original La Bamba1964
6.His Greatest Hits4/1965 Del-Fi
7.Greatest Hits 2
(2LP)
1967 Del-Fi
8.A History Of Ritchie Valens2/1985 Rhino
9.The Best Of Ritchie Valens8/1987 Rhino 100
10.Greatest Hits8/1987 RCA
11.The Lost Tapes7/1992 Ace
12.La Bamba9/1993 World Star
13.The Ritchie Valens Story2/1994 Ace
14.The Very Best Of Ritchie Valens10/1995 Music Club
15.Greatest Hits18.03.2003Morada Music
16.Rock 'n' Roll Legends12.08.2014One & Only Rock'n'Roll

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Come On, Let's Go / Framed6/1958 Del-Fi 42
2.Come On, Let's Go / Dooby Dooby Wah
(v GB)
10/1958 Pye International
3.Donna / La Bamba11/1958 Del-Fi29 2
4.Stay Beside Me / Big Baby1959 Del-Fi
5.Fast Freight / Big Baby Blues2/1959 Del-Fi
6.That's My Little Suzie / In A Turkish Town3/1959 Del-Fi 55
7.That's My Little Suzie / Bluebirds Over The Mountain
(v GB)
6/1959 London
8.Little Girl / We Belong Together6/1959 Del-Fi 92
9.Paddiwack Song / Cry, Cry, Cry1960 Del-Fi
10.La Bamba / Ooh! My Head Hurts1/1962 London
11.La Bamba / Donna5/1966 Sue
12.La Bamba / Come On, Let's Go / That's My Little Suzie7/1979 London
13.Donna / La Bamba
(reissue)
2/1980 Old Gold
14.Donna / La Bamba
(reissue)
11/1980 Creole
15.Donna / La Bamba
(reissue)
7/1982 Old Gold
16.Donna / La Bamba8/1984 Creole
17.La Bamba / Donna
12" + Ooh! My Head Hurts / Come On, Let's Go
7/1987 RCA49

Video:

1. The Complete - 21.12.1999, Mobile Fidelity, DVD

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19792904.08.197921Albumsrecenze LP