UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 17. října 2020          Celkem: 360 340 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 24.10.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Alba Singly Video Filmy Různé Reference
URE Midge
(g,voc,synt)

Osobní údaje:

Narozen(a): 10.10.1953 (Cambuslang, Skotsko, GB, jako James Ure)
URE Midge (photo)
 

Působení:

1975-76 Slik
? PVC2
1977-cca 10/78 The Rich Kids
4/79-1987 Ultravox
7/79-cca 9/79 Thin Lizzy (kb)
1979-cca 1982 Visage
12/84 Band Aid
10/08-cca 7/12 Ultravox
1/10 The Rich Kids

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.The Gift10/1985 Chrysalis2
2.Answers To Nothing9/1988 Chrysalis30 88
3.Pure9/1991 Arista36
4.If I Was: The Very Best Of Midge Ure And Ultravox
& Ultravox
15.02.1993Chrysalis10
5.Breathe20.05.1996Arista
6.Move Me25.09.2000Arista
7.Finest
& Ultravox
15.08.2006EMI
8.The Works02.04.2013Music Club Deluxe
9.Fragile08.07.2014Hypertension66
10.Breathe Again: Live and Extended04.12.2015Oblivion
11.Orchestrated11/2017 BMG33
12.Soundtrack - 1978-20199/2019 Chrysalis

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Yellow Pearl / Girls
& Phil Lynott
3/1981 Vertigo7
2.I Can't Even Touch You / I Can't Be Anyone
& Steve Harley
3/1982 Chrysalis
3.No Regrets / Mood Music04.06.1982Chrysalis6
4.After A Fashion / Textures
& Mick Karn
01.07.1983Musicfest29
5.If I Was / Piano
12" + The Man Who Sold The World
9/1985 Chrysalis1
6.That Certain Smile / The Gift
12" + Fade To Grey
11/1985 Chrysalis20
7.Wastelands / The Chieftain
12" + Dancer
1/1986 Chrysalis46
8.The Call Of The Wild / When The Wind Blows
12" + After A Fashion
5/1986 Chrysalis17
9.Answers To Nothing / Honorare
12" + Oboe
8/1988 Chrysalis49
10.Dear God / Music 1
12" + All Fall Down (live) / Strange Brew (live)
CD + Remembrance Day
11/1988 Chrysalis55 95
11.Cold, Cold Heart / Flowers
12",CD + Supernatural
7/1991 Arista11
12.I See Hope In The Morning Light / The Man I Used To Be
12",CD + Madame De Sade
10/1991 Arista
13.Breathe5/1996 Arista70
14.We Came To Dance
& Tron
29.05.2000Mystic/EFA
15.Personal Heaven
& X-Perience
3/2007
16.The Voice
& The Disco Boys
01.07.2009Superstar

Video:

1. If I Was: The Best Of - 3/1993

Filmy:

1. Playboy Late Night (cca 1992, serial, hudba)

Různé:

prod. SP:

Kelvin Blacklock: I Don't Want Our Loving To Die (1978, EMI)
The Atrix: Treasure On The Wasteland (9/80, Double D)
Strasse: Stairway To You (6.5.83, RCA)
Messengers: I'm Into You (1983, Chrysalis)

prod. LP:
Modern Man: Concrete Scheme (7.11.80, MAM)
Visage: The Anvil (1982, Polydor)

j.h. na LP:
Thin Lizzy: Chinatown (10/80, Vertigo)
Phil Lynott: Solo In Soho (1980, Vertigo)

10/1983 vlastní label Music Fest
2.7.2005 organizátor Live 8 (Hyde Park, London)

Reference:

Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20002026.10.200045Forum kritikumrecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19936 35Recenzerecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19811007.03.19819interview
19822305.06.198219Singlesrecenze SP
19832702.07.19834Fast Forward - Record News
19832702.07.198322Singlesrecenze SP
19834505.11.19834Fast Forward
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1992307.02.199227Profilyprofil
19963 66Live Specialrecenze koncertu
19965 36interview
19966 88Recenzerecenze LP
20099 80Replay - Liverecenze koncertu