UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 23. května 2020          Celkem: 357 804 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 03.06.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
SCOTT Tony
(sax,clar)

Osobní údaje:

Narozen(a): 17.06.1921 (Morristown, New Jersey, USA, jako Anthony Joseph Sciacca)
Zemřel(a): 28.03.2007 (rakovina prostaty)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Scott's Flying1957
2.Sung Heroes1959
3.Music For Zen Meditation1964
4.Music For Yoga Meditation1966
5.Djanger Bali1967
6.Music For Voodoo Meditation1972
7.Meditation1977 Verve
8.Bumerang
& Traditional Jazz Studio
1979 Supraphon
9.African Bird Come Back Mother Africa1981
10.Rozhovory
& Jiří Stivín & Rudolf Dašek
3/1982 Supraphon
11.Dedications1990
12.Voyage Into A Black Hole09.09.1996Line
13.At Last22.06.1999
14.Tony Scott23.03.2004Verve
15.Fingerpoppin: Complete Recordings 1954-1955
vydáno pod jménem: Tony Scott Septet
25.07.2006FS World Jazz
16.Jazz Life17.04.2007Kind of Blue
17.Swiss Radio Days, Vol. 21
& Sal Nistico
13.04.2010TCB
18.Lost Tapes: Tony Scott in Germany 1957 & Asia 196218.11.2014Jazzhaus
19.Do It Again: The Best of…04.03.2016PTG

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Gangster Boogie4/1990 82
2.Move To The Bigband
& Ben Liebrand
8/1990
3.Love Let Love1/1991
4.From Da Soul4/1991
5.Gimme Some (Swing It Baby)10/1991
6.The Greenhouse Effect1/1992
7.Riders On The Storm1/1993
8.Never Stop
& The Power
4/1996
9.Something For The People / Bounce Back (DJ Remy & Roland Klinkenberg remix)
& Armin Van Buuren & DJ Remy & Roland Klinkenberg
16.04.200768
10.Devotion
& Bingo Players
15.12.2009D Vision

Reference:

Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
198010 318recenze LP
19828 255recenze LP
19919 20
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1971002.01.197114Jazzsceneprofil
1981928.02.198138Caught In The Actrecenze koncertu
19811114.03.198126Jazzinterview