UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 9. listopadu 2019          Celkem: 356 081 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 12.12.2019

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2019)
UK Albums
(1956-2019)
Billboard Singles
(1940-2019)
Billboard Albums
(1970-2019)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
SPIRITUALIZED
GB
*  1990

Sestava (1999):

Jason Pierce - voc,g
Dogan - g
Martin Shallards - bg
Tim Lewis - kb
Kev Bales - ds
Tom Edwards - perc

SPIRITUALIZED (photo)
 

Bývalí členové:

Mark Refoy (g,voc, 1990-94); John Coxon (g); Mike Mooney (g, 1996-6/99)
Willie B. Carruthers (bg, 1990-?); Sean Cook (bg,hca, 1994-6/99)
Kate Radley (kb, 1990-cca 6/97); Tim Lewis (kb, cca 4/98 j.h.)
John Mattock (ds, 1990-cca 1995); Damon Reece (ds, 1994-6/99)
Raymond M. Dickaty (sax, cca 4/98-cca 2/01 j.h.)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Lazer Guided Melodies30.03.1992Dedicated27
2.Fucked Up Inside21.06.1993Dedicated
3.Pure Phase
vydáno pod jménem: Spiritualized Electric Mainline
(2LP)
06.02.1995Dedicated20
4.Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space
hosté: Dr John, Balanescu Quartet
26.05.1997Dedicated4
5.Live At The Royal Albert Hall: October 10 1997
(2CD)
26.10.1998deConstruction38
6.Let It Come Down
produkce: Jason Pierce
10.09.2001BMG3 133
7.The Complete Works Part 1
(2CD)
15.04.2003Spaceman/Arista81
8.Amazing Grace09.09.2003Spaceman25
9.The Complete Works Volume Two
(2CD)
26.01.2004BMG
10.Songs In A & E27.05.2008Sanctuary15
11.Double Bubble
(2CD)
28.07.2008Graffiti
12.Sweet Heart Sweet Light16.04.2012Double Six19 60
13.And Nothing Hurt07.09.2018Bella Union11

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Any Way That You Want Me / Step Into The Breeze6/1990 Dedicated75
2.Feel So Sad6/1991 Dedicated
3.Run From Love / I Want You
12",CD + Luminescent (Stay With Me) / Effervescent
8/1991 Dedicated59
4.Why Don't You Smile Now? / Sway11/1991 Dedicated
5.Any Way That You Want Me / Why Don't You Smile Now?30.03.1992Dedicated
6.Medication / Smiles (Peel Sessions)
12" + Angel Sigh / Feel So Sad
CD + Angel Sigh / Feel So Sad / Space
13.07.1992Dedicated55
7.Electric Mainline / Lay Back In The Sun
12",CD + Good Time
11.10.1993Dedicated49
8.Good Dope, Good Fun / Boys Peel Out
& Mercury Rev
10/1993
9.Let It Flow / Don't Go / Stay With Me
CD1 + Take Good Care Of It / Things Will Never Be The Same / Clear Rush
CD2 + Medication / Take Your Time / Smile
vydáno pod jménem: Spiritualised Electric Mainline
16.01.1995Dedicated30
10.Lay Back In The Sun / The Slide Song / Spread Your Wings30.11.1995Dedicated
11.Pure Phase Tones For DJs2/1996 Dedicated
12.Electricity21.07.1997Dedicated32
13.I Think I'm In Love02.02.1998Dedicated27
14.The Abbey Road EP
(Come Together / Broken Heart)
25.05.199839
15.Stop Your Crying27.08.2001Arista18
16.Out Of Sight / Going Down Slow / Didn't Mean To Hurt You19.11.2001BMG65
17.Do It All Over Again11.02.2002BMG31
18.She Kissed Me (It Felt Like A Hit)9/2003 Sanctuary/Spaceman38
19.Cheapster16.02.2004
20.Soul On Fire / True Love Will Find You In The End
CD + Harmony 2 (And Then A Miracle)
19.05.2008Sanctuary80
21.You Lie You Cheat01.09.2008
22.Hey Jane2/2012
23.Little Girl / I Am What I Am (instrumental)02.08.2012Double Six
24.I'm Your Man / A Perfect Miracle11.06.2018

Jason Pierce:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Walking On Thin Ice / Toyboat
& Yoko Ono & Antony
12.02.2007Parlophone

Různé:

1990-12/93 Spiritualized
1/94-95 Spiritualized Electric Mainline
od 1995 Spiritualized

j.h. na LP:

Dr John: Anutha Zone (7/98, Parlophone)
Patrick Jones: Commemoration & Amnesia (6/99)

Účast na kompilacích:
"Sad Days Lonely Nights" na Junior Kimbrough tribute LP "Sunday Nights: The Songs of Junior Kimbrough" (17.1.05, Fat Possum)

Jason Pierce:

j.h. na SP:

Oedipussy: Free (13.3.95, Hansome)

j.h. na LP:
Yoko Ono: Yes, I'm A Witch (19.2.07)
Soulsavers: Broken (17.8.09)

Jon Mattock:

j.h. na LP:

Josephine Wiggs Experience: Bon Bon Lifestyle (3.11.97, Grand Royal)
Dusty Trails: Dusty Trails (9.5.00, Atlantic)

Kate Radley:

manžel Richard Ashcroft (ex-Verve)

j.h. na LP:

Richard Ashcroft: Alone With Everybody (26.6.00, Hut)

Sean Cook:

j.h. na LP:

5 Billion In Diamonds: 5 Billion In Diamonds (11.8.17)

Damon Reece:

j.h. na LP:

5 Billion In Diamonds: 5 Billion In Diamonds (11.8.17)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1995705.04.199540profil
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19974228.11.19976Infokus
20012222.11.200141Forum kritikumrecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19919 6profil
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19921221.03.19923News
19921221.03.199231Albumsrecenze LP
19921328.03.199248
19922016.05.199218Liverecenze koncertu
19922413.06.19924News
19922811.07.19922News
19922918.07.199238
19922918.07.199227Singlesrecenze SP
19923819.09.199224Liverecenze koncertu
19924614.11.199213Liverecenze koncertu
19925119.12.199243Review Of 1992
19931617.04.199315Liverecenze koncertu
19932519.06.19935News
19932519.06.199335Albumsrecenze LP
19934002.10.19936News
19934216.10.199339Singlesrecenze SP
19942418.06.19944News
19942602.07.199431Glastonbury '94
19942816.07.199414Liverecenze koncertu
19942923.07.199438Phoenix Festival '94
1995107.01.19952News
1995321.01.199531Singlesrecenze SP
1995611.02.199535Albumsrecenze LP
1995904.03.199524Liverecenze koncertu
19954404.11.19956News
19954404.11.199534Singlesrecenze SP
19971910.05.19974News
19972414.06.199753Albumsrecenze LP
19972521.06.199716interview
19972628.06.19977News
19972628.06.199737Liverecenze koncertu
19972812.07.19974News
19972919.07.199747Singlesrecenze SP
19973026.07.199731festival Phoenix '97recenze koncertu
19973209.08.199740Live - Finsbury Parkrecenze koncertu
19973606.09.199736Coming Up
19974325.10.199734Liverecenze koncertu
1998210.01.19985News
1998424.01.199838Singlesrecenze SP
19982811.07.199831Liverecenze koncertu
19982918.07.199825Live - T In The Parkrecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19931820.09.199330Live - Féile '93recenze koncertu
1995825.04.199512profil
19951106.06.199529Recenzerecenze LP
19979 106Recenze - Novinkyrecenze LP
20001 15Pelmel
200112 106Recenze - Novinkyrecenze LP
20038 16Pelmel
20041 74Recenzerecenze LP
20046 65Liverecenze koncertu
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20009 6112 nej ...