UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 17. října 2020          Celkem: 360 340 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 22.10.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Alba Singly Filmy Ocenění Různé Reference
QUEEN LATIFAH
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 18.03.1970 (jako Dana Elaine Owens)
QUEEN LATIFAH (photo)
 

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.All Hail The Queen12/1989 124
2.The Nature Of A Sister9/1991 117
3.Black Reign11/1993 Motown 60
4.Order In The Court15.06.1998Flavor 95
5.Ladies First: Greatest Hits19.06.2001Tommy Boy
6.She's a Queen: A Collection of Hits10.12.2002Universal
7.The Dana Owens Album28.09.2004Vector/Flavor Unit/Interscope 16
8.20th Century Masters - The Millennium Collection22.03.2005Motown
9.Hip-Hop Hits24.05.2005Rhino Flashback
10.Trav'lin' Light
produkce: Tommy LiPuma/Ron Fair
25.09.2007Flavor Unit/Verve 11
11.Persona25.08.2009Flavor Unit 25

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Dance 4 Me1989 Gee Street
2.Princess Of The Posse1989 Gee Street
3.Ladies First
& Monie Love
1989 Gee Street
4.Come In To My House1989 Gee Street
5.Mama Gave Birth To The Soul Children
& De La Soul
3/1990 14
6.Find A Way
& Coldcut
5/1990 Ahead Of Our Time52
7.What'cha Gonna Do?
& Shabba Ranks
6/1990 Epic21
8.Fly Girl8/1991 67
9.Latifah's Had It Up 2 Here1/1992 Tommy Boy
10.U.N.I.T.Y.11/1993 Motown74 23
11.Just Another Day3/1994 54
12.Weekend Love7/1994 70
13.Set It Off
& Organized Noise & A. Martin
07.10.1996Atlantic/east west
14.Mr. Big Stuff31.03.1997Motown31
15.Need Your Love
& Big Bub & Heavy D
14.07.1997Nikita 70
16.It's Alright
(v GB 17.11.77)
9/1997 Tommy Boy 76
17.Paper
feat Apache
8/1998 Flavor Unit/Motown 50

Filmy:

1. Set It Off (1996, role)
2. Sphere (1998, role)
3. In The Houze (2001, role)
4. Chicago (2002, role)
5. Talking To Heaven (2002, role, r. Stephen Gyllenhaal)
6. Brown Sugar (2002, role, r. Rick Famuyiwa)
7. Taxi (2003, role)
8. Barbershop 2 (2003, role)
9. The Cookout (2003, role)
10. My Wife Is A Gangster (2003, role)
11. Scary Movie 3 (2003, role, r. David Zucker)
12. Bringing Down The House (2003, role, r. Adam Shankman)
12. Life Support (2006, role)
13. Last Holiday (2006, role, r. W. Wang)
14. Hairspray (7/2007, role)
15. Joyful Noise (1/2012, role)
16. Bessie (5/2014, role, r. Dee Rees)

Ocenění:

1994 Grammy Awards - Best Rap Solo Performance ("U.N.I.T.Y.")
2002 Hip-Hop Hall Of Fame
2003 BET Awards - Best Actress
2004 Nickelodeon Kids' Choice Awards - Wannabee Award
2007 Grammy Awards - Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s) (track "I'm Gonna Live Till I Die")
2011 Grammy Awards - Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s) (track "Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me)", & Tony Bennett)

Různé:

j.h. na LP:

Naughty By Nature: iicons (23.4.02, TVT)
Luther Vandoss: Dance With My Father (17.6.03, J)

Účast na kompilacích:
"U.N.I.T.Y." na "The Hip Hop Box Set" (20.4.04, Hip-O)
"The Lady Is A Tramp" na Ella Fitzgerald tribute CD "We All Love Ella: Celebrating The First Lady Of Song" (5.6.07, Verve)

Reference:

Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19914 6
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1994629.03.199427
19981 114Recenze - Singlyrecenze SP
199810 105Recenze - Novinkyrecenze LP