UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 12. září 2020          Celkem: 359 726 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 30.09.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
O'SULLIVAN Gilbert
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 01.12.1946 (Waterford, Irsko, jako Raymond Edward O'Sullivan)
O'SULLIVAN Gilbert (photo)
 

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Himself9/1971 MAM5
2.Back To Front
produkce: Gordon Mills
11/1972 MAM1
3.I'm A Writer Not A Fighter
produkce: Gordon Mills
21.09.1973MAM2
4.A Stranger In My Own Back Yard
produkce: Gordon Mills
10/1974 MAM9
5.Greatest Hits26.11.1976MAM13
6.Southpaw1/1978
7.Off Centre1980
8.Spotlight On Gilbert O'Sullivan
(2LP)
12/1980 MAM
9.20 Golden Greats9/1981 98
10.Life & Rhymes1982
11.Frobisher Drive1987
12.Nothing But The Best5/1991 50
13.Sounds of the Loop15.03.1993Salvo
14.Every Song Has Its Play1995 Salvo
15.The Berry Vest Of Gilbert O'Sullivan3/2004 20
16.Best & More10.08.2004JVC
17.Alone Again07.09.2004JVC
18.Scruff at Heart21.11.2006JVC
19.Rare Tracks31.07.2007
20.Scruff at Heart31.07.2007
21.Gilbertville1/2011 Hypertension
22.The Very Best Of Gilbert O'Sullivan: A Singer And His Songs3/2012 USM Media12
23.Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day19.06.2012Salvo
24.Clair24.07.2012Salvo
25.A Christmas Song25.09.2012Salvo
26.Me Mum
& The Treorchy Male Voice Choir
05.03.2013Union Square Music
27.By Larry08.10.2013Salvo
28.Latin ala Gilbert10.07.2015
29.Best of Gilbert O'Sullivan10.07.2015Salvo
30.The Essential Collection10.06.2016Union Square Music11
31.Gilbert O'Sullivan8/2018 BMG20

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Nothing Rhymed10/1970 MAM7 114
2.I'll Be There12/1970 MAM
3.Underneath The Blanket Go3/1971 40
4.We Will7/1971 MAM16
5.No Matter How I Try11/1971 MAM4
6.Alone Again (Naturally)2/1972 MAM3 1
7.Matrimony5/1972
8.Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day6/1972 8
9.Claire9/1972 MAM1 2
10.I Wish I Could Cry12.01.1973Columbia
11.Out Of The Question2/1973 MAM 17
12.Get Down
produkce: Gordon Mills
09.03.1973MAM1 4
13.Oh Baby31.08.1973MAM14 25
14.Why, Oh Why, Oh Why
produkce: Gordon Mills
10/1973 MAM5
15.Happiness Is Me And You
produkce: Gordon Mills
01.02.1974MAM19 62
16.A Woman's Place09.08.1974MAM42
17.Christmas Song
produkce: Gordon Mills
22.11.1974MAM12
18.You Are You17.01.1975MAM
19.I Don't Love You But I Think I Like You
produkce: Gordon Mills
06.06.1975MAM12
20.I'll Believe It When I See It08.08.1975MAM
21.You Never Listen To Reason17.10.1975MAM
22.Doing What I Know16.04.1976MAM
23.To Each His Own01.10.1976MAM
24.Matrimony26.11.1976
25.You Get Me Going22.07.1977MAM
26.Miss My Love Today10.02.1978MAM
27.What's In A Kiss
produkce: Gus Dudgeon
22.08.1980CBS19
28.So What2/1990 70
29.I Can't Think Straight
& Peggy Lee
12/1992
30.Where Did You Go To?5/2018 Grand Upright

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1971002.01.19711
19731010.03.197320New Pop Singlesrecenze SP
19732126.05.197363Caught In The Actrecenze koncertu
19733501.09.197316New Singlesrecenze SP
19744112.10.197435Albumsrecenze LP
19751115.03.197524Caught In The Actrecenze koncertu
19754401.11.197516Singlesrecenze SP
19765118.12.197616New Albumsrecenze LP
1978611.02.197829Singlesrecenze SP
19802823.08.198018Single Filerecenze SP
19804413.12.198019Albumsrecenze LP
19812123.05.198134Caught In The Actrecenze koncertu
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1972002.09.19723NME News
1972018.11.197223Front Row Reviewsrecenze koncertu
1972025.11.197218Albumsrecenze LP
1973016.06.19736
1973006.10.197321Albumsrecenze LP
1973020.10.197356This Is America
1974026.01.19742News Desk - Recording News
1974003.08.19742News Desk - Recording News
1974026.10.197420Plattersrecenze LP
1975015.03.197541On The Townrecenze koncertu