UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 31. října 2020          Celkem: 361 320 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 03.12.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé
MAYALL'S John BLUESBREAKERS
London, GB
*  1963+  1968

Sestava

John Mayall - voc,kb,hca,g
Mick Taylor - g
Steve Thompson - bg
Colin Allen - ds

Bývalí členové:

Sammy Prosser (g, 1963); John Gilbey (g, 1963); Bernie Watson (g, 1963-64); Roger Dean (g, 1964-4/65); Eric Clapton (voc,g, 4-7/65, 1965-7/66); Peter Green (voc,g, 7/66-5/67); Terry Edmonds (g, 1967)

Rick Brown (bg, 1963); Pete Burford (bg, 1963); John McVie (bg, 1963-65, 1966-7/67); Jack Bruce (voc,bg, 1965); Paul Williams (bg, 9-11/67); Keith Tillman (bg, 12/67-68); Andy Fraser (bg, 1968); Tony Reeves (bg, 1968)

Sam Stone (ds, 1963); Brian Myall (ds, 1963); Keith Robertson (ds, 1963); Peter Ward (ds, 1963); Martin Hart (ds, 1963-64); Hughie Flint (ds, 1964-9/66); Aynsley Dunbar (ds, 9/66-1967); Mickey Waller (ds, 1967-4/67); Mick Fleetwood (ds, 4-7/67); Keef Hartley (ds, 7/67-1968); Jon Hiseman (ds, 1968)

Chris Mercer (sax, 1967-68); Rip Kant (sax, 1967); Dick Heckstall-Smith (sax, 1967-68); Henry Lowther (tr, 1967-68)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.John Mayall Plays John Mayall3/1965 Decca
2.So Many Roads1965 Decca
3.John Mayall's Bluesbreakers With Eric Clapton
& Eric Clapton
produkce: Mike Vernon
22.07.1966Decca6
4.A Hard Road
produkce: Mike Vernon
2/1967 Decca10
5.John Mayall's Bluesbreakers With Paul Butterfield
& Paul Butterfield
produkce: Mike Vernon
4/1967 Decca
6.Crusade
produkce: Mike Vernon
01.09.1967Decca8
7.The Diary Of A Band Vol 1
(interviews)
produkce: Mike Vernon
1/1968 Decca27
8.The Diary Of A Band Vol 2
(interviews)
produkce: Mike Vernon
1/1968 Decca28
9.Bare Wires
produkce: Mike Vernon/John Mayall
21.06.1968Decca3 59
10.Blues From Laurel Canyon
produkce: Mike Vernon/John Mayall
12/1968 Decca33 68
11.Looking Back1969 Decca
12.Bluesbreakers Box Set1981 3LP
13.Live In 196724.04.2015Forty Below

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Crawling Up A Hill / Mr. James4/1964 Decca
2.Crocodile Walk / Blues City Shakedown2/1965 Decca
3.I'm Your Witchdoctor / Telephone Blues10/1965 Immediate
4.Key To Love / Parchman Farm9/1966 Decca
5.Sitting In The Rain / Out Of Reach10/1966 Decca
6.Looking Back / So Many Roads21.10.1966Decca
7.All Your Love / Hideaway
(v USA)
11/1966 London
8.Curly / Rubber Duck3/1967 Decca
9.Double Trouble / It Hurts Me Too4/1967 Decca
10.Suspicions (Part 1) / Suspicions (Part 2)9/1967 Decca
11.Suspicions / Oh Pretty Woman
(v USA)
9/1967 London
12.Jenny / Pictures On The Wall12/1967 Decca
13.Broken Wings / Sonny Boy Blue
(v USA)
2/1968 London
14.No Reply / She's Too Young6/1968 Decca
15.The Bear / 240111/1968 Decca
16.Walking On Sunset / Living Alone
(v USA)
12/1968 London

Různé:

od cca 1994 John Mayall & The Bluesbreakers