UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 17. října 2020          Celkem: 360 340 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 25.10.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Alba Singly Linky Různé Reference
KOLLER David
(ds,voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 27.09.1960 (Praha, Česká republika)

Působení:

cca 11/78 Kilhets
? Mrňous Singers
1981-3/83 Jasná páka
cca 8/83 Luboš Pospíšil & 5P
? S.L.S.
1985-87 Zoo
1985-? Žentour
1987-11/05 Lucie
4/88-cca 1/90 Blue Effect
cca 5/91 Pražský výběr
1/96-cca 11/98 Pusa
cca 11/02-2/06 Kollerband
10/08-? Chinaski (j.h.)
cca 11/09 Jasná páka
cca 2010 David Koller Band

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.David Koller3/1993 Monitor
2.Nic není nastálo30.10.2006Universal
3.Teď a tady19.11.2010
4.ČeskosLOVEnsko20.03.2015
5.Srdeční příběh
& Michal Ambrož, prod. David Koller
20.05.2016Warner Music

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Majolenka / Dřív smířlivá
& Lešek Semelka
1985 Supraphon

WWW Linky:

http://www.davidkoller.cz

Různé:

Účast na kompilacích:

"Želva" na LP "Dej mi víc ... Olympic" (12/92, Monitor, & Alice)

prod. LP:
Alice: Yeah! (12/92, Gang)
Plexis: Plexis III (12/93, Monitor)
Amerika OST (1994, Simply Cinema)
Oskar Petr: Krev, bláto, slzy (24.2.94, Popron)
Alice: Ústa hromů (1.3.94, Popron)
Walk-Choc-Ice: Walk-Choc-Ice (11/94, Aion)
T.M.A.: Kde jsou (5/95, PolyGram)
Miroslav Žbirka: Meky (10/97, PolyGram)
Lenka Dusilová: Lenka Dusilová (11/00)
No Gravity: The Beast Of No Gravity (2/08, Sony BMG)
Michal Ambrož: Srdeční příběh (5/16)

j.h. na LP:
Pavol Habera: Palo Habera (5/91, Tommü)
Plexis: Plexis III (12/93, Monitor)
Oskar Petr: Krev, bláto, slzy (24.2.94, Popron)
Alias: Alias (5/97, PolyGram)
Richard Müller: Richard Müller a hosté (5/00)
Českomoravská nezávislá společnost: Čechomor (6/00, Venkow)
Blanka Šrůmová: Underground (10/05)

j.h. na SP:
Hudba Praha: Hudba Praha EP (1988, Panton)
Tichá dohoda: Hombre (12/89, Supraphon)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19931017.11.199324interview
19942215.06.199422interview
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19974518.12.199720interview
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19887 29Recenzerecenze SP
19891 24Na co hraju
19907 205interview
19921 30Desky naslepointerview
199211 1interview
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993404.03.19934Pelmel
1993601.04.199314interview
19931110.06.199328Recenzerecenze LP
19941307.07.199430Live - Best Of Plzeňrecenze koncertu
1995231.01.199518interview
19951106.06.199530Live - Benefiční koncertrecenze koncertu
19994 8Rock & Topinterview
200610 9News
200611 22interview
200612 37
200612 54Recenzerecenze LP
20074 44interview
20075 52Recenzerecenze LP
20076 78Liverecenze koncertu
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19991 26interview