UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 11. srpna 2019          Celkem: 354 809 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 21.08.2019

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2019)
UK Albums
(1956-2019)
Billboard Singles
(1940-2019)
Billboard Albums
(1970-2019)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
JACK THE LAD
GB
*  4/1973+  1976

Sestava

Bill Mitchell - voc,g
Simon Cowe - g
Phil Murray - bg
Ray Laidlaw - ds
Ian Walter Fairbairn - viol

Bývalí členové:

Rod Clements (bg, 4/73-2/74)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Jack The Lad08.03.1974Mad Hatter/Charisma
2.The Old Straight Track25.10.1974Charisma
3.Rough Diamond
produkce: Simon Nicol
10.10.1975Charisma
4.Jackpot08.10.1976United Artists
5.It's Jack27.12.2005EMI
6.Av It!08.01.2016Rebellion

Rod Clements:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Leather Launderette
& Bert Jansch
3/1988 Black Crow
2.One Track Mind20.05.2003United States Dist
3.Rendezvous Cafe21.10.2014Market Square

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.One More Dance25.03.1973Charisma
2.Home Sweet Home10.01.1975Charisma
3.Gentleman Soldier13.06.1975Charisma
4.Rocking Chair / My Friend The Drink03.10.1975Charisma
5.Eight Ton Crazy03.09.1976United Artists
6.Trinidad29.10.1976United Artists
7.Let It Be Me12.11.1976United Artists

Různé:

Rod Clements:

j.h. na LP:

Peter Hammill: Fool's Mate (9.7.71, Charisma)
Ralp McTell: Streets (7.2.75, Warner Bros)
Michael Chapman: The Man Who Hated Mornings (4.11.77, Gamma)
Michael Chapman: Looking For Eleven (13.6.80, Criminal)
Rab Noakes: Rab Noakes (10/80, MCA)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19744402.11.197469Albumsrecenze LP
19744907.12.197434
19751405.04.197546Folk
19751619.04.197562Caught In The Actrecenze koncertu
19752414.06.197517Singlesrecenze SP
19754218.10.197514Singlesrecenze SP
19755013.12.197552Albumsrecenze LP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1973021.04.19733News Desk
1973012.05.19733News Desk
1973019.05.197337
1973021.07.197335Front Row Reviewsrecenze koncertu
1974019.01.197427Front Row Reviewsrecenze koncertu
1974016.03.19743News Desk
1975008.03.197530Folk
1975015.03.197542On The Townrecenze koncertu
1976010.01.197625On The Town - Great British Musicrecenze koncertu
1976013.11.197627Singlesrecenze SP