UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 11. srpna 2019          Celkem: 354 809 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 25.08.2019

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2019)
UK Albums
(1956-2019)
Billboard Singles
(1940-2019)
Billboard Albums
(1970-2019)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Ocenění Linky Různé Reference
J.A.R.
Praha, Česká republika
*  11/1989

Sestava

Michael Viktořík - voc
Otto Klempíř - voc
Roman Holý - kb
Miroslav Chyška - g
Pavel Zbořil - ds
Dan Bárta - voc
Filip Jelínek - kb
Robert Balzar - bg
Radek Kašpar

Bývalí členové:

Vít Kučaj (g, cca 7/90)
Marek Minárik (bg, cca 5/97)
Jiří Šíma (sax, cca 7/90-cca 5/91); Karel Růžička (sax, cca 5/97)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Frtka02.11.1992Monitor
2.Mydli to!
produkce: Roman Holý
18.04.1994BMG
3.Mein Kampfunk2/1997 Bonton
4.Homo Fonkianz
produkce: Roman Holý
4/1999 Sony Music/Bonton
5.Ťo ti ťo jemixes3/2000 Sony Music Bonton
6.Nervák10/2002 Sony Music/Bonton
7.Armáda špásu5/2006 Sony BMG
8.1989-200912/2009 Sony Music
9.Dlouhohrající děcka
produkce: Roman Holý
01.09.2011Sony Music
10.Eskalace dobra2/2017 Warner Music

Roman Holý:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Hořící sny
& Otakar Schmidt & David Noll & Jan Muchow & Monika Načeva
6/1995 Monitor

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Už mizí pryč je Hanka8/1999

Michael Viktořík:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Jakýpak vokolky, jdeme balit holky / Všechno je jinak5/1990 Supraphon

Roman Holý:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Písnička o psovi a kočce / Jsme sami doma
& Vítek Pokorný
7/1992 Popron

Video:

1. V deseti letí desetiletím - 1/2000, 114 min
2. 1989-2009 - 12/2009, Sony Music, kompilace

Ocenění:

1999 Rock&Pop Volby rocku - klip domácí ("Bulháři")
2002 Anděl - videoklip roku ("Jsem pohodlný")
2004 Český slavík - skokan roku skupina
2017 Anděl

- album roku ("Eskalace dobra")
- skladba roku ("Zhublas")
- skupina roku

WWW Linky:

http://www.rap.cz

Různé:

od cca 5/97 je součástí kapely dechová sekce Splash Horns

Roman Holý:

prod. LP:

Burma Jones: Evrýbadys Densink (2/93, Popron)
Burma Jones: Římská 2 (12.11.93, Popron)
Dorota B.B.: Santa Puelo (10/94, B&M)
Die El. Eleffant: Elephantology?! (11/1994, Popron)
Burma Jones: Burma Jones (10/95, Forte)
Despondancing: Despondancing 2 (3/99, Indies)
Tereza Černochová: Small Monstrosities (1/08)

j.h. na SP Burma Jones: Everybody's Dancing (1992, Popron)

Miroslav Chyška:

j.h. na LP:

Oskar Petr: Krev, bláto, slzy (24.2.94, Popron)
Daniel Landa: Chcíply dobrý víly (6/95, Monitor)
Roman Dragoun: Slunci blíž (11/99)
Štěpán Smetáček & New Orchestra Of Dreams: Rock'n'Roll From Prague (10/04, Good Day)
Crushing Bliss: Zdrcující štěstí (11/04)
Tereza Černochová: Small Monstrosities (1/08)

prod. LP Jana Lota: Děvčátko (3/12)

Otto Klempíř:

j.h. na LP:

Xavier Baumaxa & Hněddé smyčce: Coveranto (5/10, EMI)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200210 14Pelmel
200211 14Pelmelinterview
200212 24profil
20031 78Novinkyrecenze LP
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941711.05.199414interview
19942215.06.199410Live - Best Of Plzeň '94recenze koncertu
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19971013.03.19974interview
19971227.03.199726Forum kritikumrecenze LP
19973218.09.199712Liverecenze koncertu
19982806.08.199817Live - Benátská nocrecenze koncertu
19991706.05.199925Forum kritikumrecenze LP
19993728.10.199913Liverecenze koncertu
20002307.12.200015Liverecenze koncertu
20021627.09.20028Infokus
20022020.12.200238Liverecenze koncertu
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19917 1interview
19935 34Recenzerecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19922404.12.199230Liverecenze koncertu
1993115.01.199328Recenzerecenze LP
1994629.03.199429
19941024.05.199424interview
19941307.07.199430Live - Best Of Plzeňrecenze koncertu
19941419.07.199428Recenzerecenze LP
19975 76profil
19975 105Recenzerecenze LP
19994 16Pelmel - Doma
19996 103Recenze - Novinkyrecenze LP
199910 72interview
20003 112Recenze - Video
200011 114Recenze - Reedicerecenze SP
20033 23Pel Mel
200512 49recenze koncertu
20065 9Rock&Topinterview
20067 28Interviewinterview
20068 60Recenzerecenze LP
20101 44interview
20101 71Recenze DVDrecenze LP
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20004 96Naživorecenze koncertu
20005 83Nová albarecenze LP