UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 31. října 2020          Celkem: 361 320 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 27.11.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
IRON BUTTERFLY
San Diego, California, USA
*  1966

Sestava (2014):

Doug Ingle Jr. - voc
Mike Pinera - g
Ronald Bushy - ds

IRON BUTTERFLY (photo)
 

Bývalí členové:

Doug Ingle (voc,kb, 1965-5/71, 1988, cca 9/99); Darryl Deloach (voc, 1966-68); Steve Feldmann (voc, 1988)

Danny Weiss (g, 1966-68); Erik Braun (g, 1968-69, 1974-76, 1988); Mike Pinera (g, 1969-5/71); Larry Reinhardt (g, 1969-5/71, 1988); Erik Barnett (g, cca 9/99); Charlie Marinkovic (g, 2002-13)

Jerry Penrod (bg, 1966-68); Lee Dorman (bg, 1968-5/71, cca 9/99); Phil Kramer (bg,voc, 1974-76)

Howard Reitzes (kb,voc, 1974-75); Bill DeMartines (kb, 1975-76); Derek Hillard (kb, 1988)

Kenny Suarez (ds, 1988)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Heavy2/1968 Atco 78
2.In-A-Gadda-Da-Vida
produkce: Jim Hilton
7/1968 Atco 4
3.Ball2/1969 Atco 3
4.Live4/1970 Atco 20
5.Metamorphosis4/1970 Atco 16
6.Evolution - The Best Of Iron Butterfly1/1972 Atco
7.Scorching Beauty2/1975 MCA
8.Star Collection1975 Atco
9.Sun And Steel10/1975 MCA
10.Rare Flight1986
11.Light And Heavy: The Best Of Iron Butterfly5/1993 Rhino
12.The Lost Broadcasts28.06.2011Ais
13.Live at the Galaxy 196727.05.2014Cleopatra
14.Live In Sweden 197108.07.2014Cleopatra
15.Live In Copenhagen 197119.08.2014Cleopatra
16.Fillmore East 196807.06.2016Wounded Bird
17.Iron Butterfly Live24.06.2016Friday Music
18.Original Album Series11.11.2016Atlantic

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Possession / Unconscious Power5/1968 Atco
2.In-A-Gadda-Da-Vida (edit) / Iron Butterfly Theme8/1968 Atco 30
3.In-A-Gadda-Da-Vida (edit) / Termination
(v GB)
9/1968 Atlantic
4.Soul Experience / In The Crowds2/1969 Atco 75
5.In The Time Of Our Lives / It Must Be Love6/1969 Atco 96
6.I Can't Help But Deceive You Little Girl / To Be Alone10/1969 Atco 118
7.Easy Rider (Let The Wind Pay The Way) / Soldier In Our Town10/1970 Atco 66
8.Stone Believer / Silly Sally2/1971 Atco
9.Searchin' Circles / Pearly Gates2/1975 MCA
10.Beyond The Milky Way / Get It Out12/1975 MCA 108
11.Don't Look Down On Me / Possession / Evil Temptation19.08.2014Cleopatra

Různé:

rozchod 5/1971
reunion 1974
reunion 1988

1997 turné v Německu

Danny Weiss:

j.h. na LP:

Lou Reed: Coney Island Baby (1/76, RCA)
Burton Cummings: My Own Way To Rock (24.6.77, Portrait)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19942108.06.199424Rockdivingprofil
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19973218.09.1997122Hard & Heavy Masters
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19743027.07.197433
19751726.04.197550Albumsrecenze LP
1976928.02.197625Albumsrecenze LP
19934216.10.199347Info Freako
1996427.01.199611A.W.O.L.
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19942208.11.19947Galerie
199910 59Zapomenutí nezapomenprofil