UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 17. října 2020          Celkem: 360 340 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 25.10.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Filmy Ocenění Linky Různé Reference
THE ECSTASY OF ST. THERESA
Praha, Česká republika
*  2/1991

Sestava (2010):

Kateřina Winterová - voc
Jan P. Muchow - g,kb
Karel Drašnar - kb
Marek Klasna - ds

ECSTASY OF ST. THERESA (photo)
 

Bývalí členové:

Irna Libowitz (voc,kb,g, 2/91-2/94); Linda La Rosa (voc, cca 9/96)
Petr Macháček (g, cca 9/96-cca 9/98)
Jan Gregar (bg, 2/91-2/94)
Petr Wegner (ds, 2/91-2/94); Petr Němeček (ds, cca 9/96-cca 9/98)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Susurrate
produkce: Ivo Heger
6/1992 Reflex
2.Free-D (Original Soundtrack)
(2LP)
07.03.1994Free
3.In Dust 331.05.1999Monitor/EMI
4.4B4
(4CD box set)
15.10.2001Magic Tree
5.Slowthinking10/2002 EMI
6.Thirteen Years In Noises07.09.2004Rev-Ola
7.Watching Black11/2006 ESCape/EMI

Jan P. Muchow:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Hořící sny
& Otakar Schmidt & David Noll & Monika Načeva & Roman Holý
6/1995 Monitor
2.Sen noci svatojánské2/2001 BMG
3.Normal5/2009 Soundsquare Music

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Pigment EP16.09.1991Ecstasy
2.Fluidtrance Centauri21.06.1993Free/Go! Discs
3.SOS (Bandulu Remix)1/1994 Free Promo
4.Astrala Vista EP10/1994 Free
5.Neon6/1999 Monitor EMI
6.Dumb It2/2000
7.I'm (Not Really) Optimistic5/2002 Escape
8.Happy R9/2003 Escape
9.IT EP5/2004
10.Watching Black White Looking11/2006

Video:

1. Fastmoving / Slowthinking - 11/2003, Escape

Filmy:

1. Šeptej (1996, role Jan Muchow & Kateřina Winterová, r. David Ondříček)
2. Samotáři (2000, role, r. David Ondříček)

Ocenění:

1999 Rock&Pop Volby rocku

- album domácí ("In Dust 3")
- skladba domácí ("Neon")
2002 Anděl - album roku - dance ("Slowthinking")
2006 Anděl - nejlepší zvuková nahrávka roku ("Watching Black")

WWW Linky:

http://www.eost.cz
http://www.volny.cz/namr/ecstasy.htm

Různé:

Účast na kompilacích:

"Perfect Needle" na "Autumn Harvest" (12/05, Championship)

Jan P. Muchow:

j.h. na LP:

Toyen: Last Free Swans (10.10.92, Bonton)
Priessnitz: Playlist (5/04, Escape)

prod. LP:
Toyen: Malío smutnej (12/93, BMG)
Načeva: Nebe je rudý (4/96, Bonton)
Priessnitz: Seance (9/96, Indies)
Priessnitz: Potichu (10/97)
Anna K: Nebe (1.10.99, B&M Music)
Here: Double Happiness (10/00, Escape)
Here: Figurka Porka (9/04)
Aneta Langerová: Dotyk (21.5.07, Sony BMG)
Ahn Trio: Lullaby For My Favorite Insomniac (2008)
Vypsaná fixa: Klenot (9.9.09)
Kieslowski: Mezi lopatky (9.9.14, Indies Scope)

prod. SP:
Decline: To se ti zdá (10/98, B&M)

Ocenění:

2000 Rock & Pop Volby rocku - mužská osobnost roku

Irma Libowitz:

j.h. na LP:

Toyen: Last Free Swans (10.10.92, Bonton)
Colorfactory: Colorfactory (2/96, Monitor)

Kateřina Winterová:

Ocenění:

2002 Anděl - zpěvačka roku

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200211 61interview
200211 76Novinkyrecenze LP
200212 14Pelmel
20031 72Liverecenze koncertu
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993619.10.199320interview
1994723.02.19944Big Bang!
1994809.03.19949recenze LP
1994809.03.199410Liverecenze koncertu
1994923.03.199420profil
1995225.01.199511CD,MCrecenze LP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19962017.10.19967Infokus
19971013.03.19976Infokus
19971517.04.199714Liverecenze koncertu
20012025.10.20018Infokus
20021808.11.200212Infokus
20021808.11.200239Forum kritikumrecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
199112 16profil
19922 34Recenzerecenze SP
19932 35Recenzerecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993820.02.199315Liverecenze koncertu
19932626.06.199327Singlesrecenze SP
19933024.07.19938Advance
19933818.09.199321Liverecenze koncertu
1994905.03.19946News
1994905.03.199424Clubs
19941226.03.199438Albumsrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19911813.09.19914Pelmel
19912322.11.199113profil, interview
1992904.05.199230Live - Reflex Showrecenze koncertu
19921215.06.199230Liverecenze koncertu
19921329.06.199229Recenzerecenze LP
19921413.07.199217interview
19922123.10.199230Liverecenze koncertu
19922404.12.199230Liverecenze koncertu
1993115.01.199330Liverecenze koncertu
1993404.03.199322Indiesinterview
1993518.03.199326Indiesrecenze koncertu
1993715.04.199310recenze koncertu
1993715.04.199322Indiesrecenze SP
19931110.06.199322Indies
19931110.06.199331Liverecenze koncertu
1994314.02.19949interview
1994428.02.199431Liverecenze koncertu
1994910.05.199428Recenzerecenze LP
19942322.11.199417interview
19976 95Liverecenze koncertu
19978 84Jam 1997recenze koncertu
19987 93Trance & Dancerecenze koncertu
199810 92Trance & Danceinterview
19995 7Rock & Top
19996 19Bezprostředně
19996 78profil
19997 94Liverecenze koncertu
19997 102Recenze - Novinkyrecenze LP
19997 113Recenze - Singlyrecenze SP
20001 95Liverecenze koncertu
20002 117Recenze - Singlyrecenze SP
20003 86Trance & Dance
20003 94Liverecenze koncertu
200111 36interview
20022 14Pelmel
20024 15Pelmel - Jedem, pásy se točíinterview
20026 88Singlyrecenze SP
20036 16Pel&Mel
200310 63Liverecenze koncertu
200310 81Singly, EPrecenze SP
200312 10Pelmel
20042 90DVD
20045 66Liverecenze koncertu
20056 7Rock&Top
200611 29interview
20072 55Recenzerecenze LP
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19993 73Naživorecenze koncertu
19994 85Nová albarecenze LP
19997 65Taneční alba 90. let
20004 94Naživorecenze koncertu