UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 31. října 2020          Celkem: 361 320 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 05.12.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Filmy Různé Reference
DOKKEN
Washington, USA
*  1981

Sestava (2018):

Don Dokken - voc,g
George Lynch - g
Jeff Pilson - bg
Mick Brown - ds

DOKKEN (photo)
 

Bývalí členové:

George Lynch (g, 1981-88, 5/94-7/95); John Norum (g, 1989-90); Billy White (g, 1989-90); Warren de Martini (g, 7/95-?); Reb Beach (g, cca 3/00); Jon Levin (g, cca 9/07)
Juan Croucier (bg, 1981-82); Jeff Pilson (bg, 1982-88, 5/94-?); Patrick Young (bg); Peter Baltes (bg, 1989-90); Barry Sparks (bg, cca 9/07)
Greg Pecka (ds); Mick Brown (ds, 1981-88); Micky Dee (ds, 1989-90)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Breaking The Chains1981 Elektra 136
2.Tooth And Nail10/1984 Elektra 49
3.Under Lock And Key12/1985 Elektra 32
4.Back For The Attack11/1987 Elektra96 13
5.Beast From The East
(2LP)
11/1988 Elektra 33
6.Back In The Streets
(mini LP)
1989 Repertoire
7.The Best Of Dokken
(v Japonsku)
10/1994
8.One Live Night
(v Japonsku)
4/1995
9.Dysfunctional5/1995 Columbia 47
10.Shadow Life19.05.1997BMG 146
11.Erase The Slate15.06.1999SPV
12.The Very Best Of Dokken9/1999 Warner Bros
13.Live From The Sun18.04.2000CMC Int'l
14.Long Way Home09.04.2002Sanctuary
15.Erase The Slate25.06.2002Silverline
16.Then & Now08.10.2002Sanctuary
17.Japan Live '9509.09.2003Sanctuary
18.Hell to Pay13.07.2004Sanctuary
19.Change the World: An Introduction to Dokken11/2004 Sanctuary
20.Live
& UFO
22.11.2005Direct Source
21.Definitive Rock Collection17.10.2006Elektra
22.From Conception: Live 198113.03.2007Rhino
23.Lightning Strikes Again05.02.2008King
24.Let the Truth Be Known04.11.2008Shrapnel
25.Alone Again and Other Hits27.10.2009Collectables
26.Original Album Series09.03.2010Warner Bros
27.Greatest Hits04.05.2010Cleopatra
28.The Anthems14.06.2011Store For Music
29.Broken Bones25.09.2012Frontiers 173
30.Return To The East Live20.04.2018

Don Dokken:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Up From The Ashes28.08.1990Geffen/WEA 50

George Lynch:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Sacred Groove
produkce: John Cuniberti
8/1993 Elektra 137
2.Hypnotica Erotica1993
3.Wicked Underground
& Jeff Pilson
22.04.2003Spitfire
4.Furious George29.06.2004Shrapnel
5.Lost Lynch15.11.2005Cleopatra
6.Guitar Slinger06.11.2007Cleopatra
7.Scorpion Tales18.03.2008Cleopatra
8.Orchestral Mayhem04.05.2010Cleopatra
9.Kill All Control19.07.2011
10.Shadow Train17.07.2015Rat Pak

Jeff Pilson:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Wicked Underground
& George Lynch
22.04.2003Spitfire

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.We're Illegal / Paris4/1982 Elektra
2.Breakin' The Chains / Felony1983 Elektra
3.Bullets To Spare / Into The Fire10/1984 Elektra
4.Just For Lucky / Don't Close Your Eyes1/1985 Elektra
5.Alone Again / Tooth And Nail4/1985 Elektra 64
6.In My Dreams / Tell The Living End2/1986 Elektra 77
7.Lightning Strikes Again / It's Not Love6/1986 Elektra
8.Back For The Attack / Dream Warriors5/1987 Elektra
9.Burning Like A Flame / Lost Behind The Wall
12" + Back For The Attack
12/1987 Elektra78 72
10.Heaven Sent / Mr. Scary4/1988 Elektra
11.So Many Tears / Mr. Scary6/1988 Elektra
12.Alone Again (live) / It's Not Love (live)12/1988 Elektra
13.Walk Away (live) / Unchain The Night (live)2/1989 Elektra
14.Dream Warriors: Theme From A Nightmare On Elm Street 3 EP
(Dream Warriors / Into The Fire)
04.08.2015One Way Static

Video:

1. One Live Night - 4/1995, live, 80 min

Filmy:

1. Rock Star (role Jeff Pilson)

Různé:

rozchod 1988
reunion 1994

MC Strong uvádí původ Los Angeles

Don Dokken:

prod. LP:

Great White: Out Of The Night (1982, Aegean)
XYZ: XYZ (1/90, Enigma)

j.h. na LP:
Herman Rarebell: Nip In The Bud (1980, Harvest)
Twisted Sister: Come Out And Play (11/85, Atlantic)
Great White: Twice Shy (1989, Capitol)
Munetaka Higuchi: Free World (1997, Ariola)

Jeff Pilson:

j.h. na LP:

Michael Lee Firkins: Michael Lee Firkins (2.7.90, Roadrunner)
Paul Shortino: Back On Track (4/94, Music For Nations)
Michael Lee Firkins: Cactus Crüz (9/96, Roadrunner)

Účast na kompilacích:
"Man On The Silver Mountain" na Ronnie James Dio tribute album "This Is Your Life" (31.3.14, & Rob Halford, Doug Aldrich, Vinny Appice, Scott Warren)

George Lynch:

http://www.georgelynch.com

j.h. na LP:

Tony MacAlpine: Maximum Security (1987, Squawk)
L.A. Blues Authority: L.A. Blues Authority (1992, Shrapnel)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19943909.11.199428profil
19951019.05.199534interview
19951102.06.199512CD,MC Bang!recenze LP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19972312.05.199727Forum kritikumrecenze LP
19971915.05.199769Hard & Heavy Metal M
19992712.08.199943Forum kritikumrecenze LP
2000904.05.200035Forum kritikumrecenze LP
2002307.02.200210Infokus
20021114.06.200240Forum kritikumrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19951023.05.199510interview
19951418.07.199529Recenzerecenze LP
19998 111Recenze - Na staré kovárněrecenze LP
199910 109Recenze - Na staré kovárněrecenze LP
20026 95DVD
200312 81Recenze+recenze LP
20048 78Recenze+recenze LP
200412 62Recenze+recenze LP
20079 15Rock & Top - News
Rock'88
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
13 2Jiskry z výhně