UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 16. ledna 2021          Celkem: 362 599 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 28.01.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
CHELSEA
London, GB
*  11/1976+  3/1983

Sestava (1983):

Gene October - voc
Jon Thurlow - g
Davy Jones - g
Pete Dimmock - bg
Geoff Sewell - ds

Bývalí členové:

James Stevenson (g); Billy Idol (g, 1976); David Martin (g, 12/77-?); Nic Austin (g, cca 2/82-3/83); Gary Cotter (g, 4/82-3/83)
Tony James (bg, 1976); Linc (bg)
John Towe (ds, 1976); Sol Mintz (ds, ?-1/82); Mark Robertson (ds, 3-4/82)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Urban Kids29.06.1979Step Forward
2.Chelsea9/1979 Step Forward
3.Alternative Hits1980
4.Evacuate16.04.1982Step Forward
5.Best Of Chelsea3/1983 Illegal
6.Alive And Well23.03.1984
7.Just For The Record11/1984
8.The Alternative1993
9.Traitors Gate
produkce: Dave Goodman
22.08.1994
10.Fools & Soldiers27.10.1997Receiver/Semaphore
11.Metallic F.O.: Live at CBGBs25.11.2003Red Steel
12.Urban Kids: A Punk Anthology01.03.2005Castle Music
13.Faster Cheaper and Better Looking06.12.2005Captain Oi!
14.Right to Work: The Singles21.04.2015Let Them Eat Vinyl
15.Saturday Night & Sunday Morning12.05.2015Westworld
16.Anthology, Vol. 115.04.2016Westworld
17.Anthology, Vol. 215.04.2016Westworld
18.Anthology, Vol. 315.04.2016Westworld
19.Looks Right06.05.2016Westworld
20.Live at the Music Machine '7826.08.2016Westworld
21.In Session07.10.2016Let Them Eat Vinyl

Gene October:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Life And Struggle13.03.1995Receiver

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Right To Work / The Loner03.06.1977Step Forward
2.High Rise Living / No Admission16.12.1977Step Forward
3.Urban Kids
produkce: Kit Lambert
25.08.1978Step Forward
4.No One's Coming Outside15.02.1980Step Forward
5.No Escape29.08.1980Step Forward
6.Freemans14.08.1981Step Forward
7.Evacuate11/1981
8.War Across The Nation26.03.1982Step Forward
9.Stand Out / Last Drink29.10.1982Step Forward
10.Two More Hours To Go / Sympathy For The Devil12/1983

Gene October:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Suffering In The Land04.02.1983Illegal
2.Don't Quit / Burning Sounds20.01.1984Slipped Discs

Různé:

reunion 5/83
od 10/83 Chelsea Pop Group

Sol Mintz:

6/1983 zlomil si páteř, paralyzován od pasu dolů po srážce na bicyklu

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19772304.06.197719Singlesrecenze SP
19775224.12.197714Singlesrecenze SP
19793806.10.197933Albumsrecenze LP
1980715.02.198024Singlesrecenze SP
19802930.08.19808Single Filerecenze SP
19813315.08.198114Singlesrecenze SP
19821403.04.198231interview
19821510.04.198223Singlesrecenze SP
19821617.04.198221Albumsrecenze LP
19821801.05.19823Fast Forward
19822015.05.198233Caught In The Actrecenze koncertu
19824002.10.198233Caught In The Actrecenze koncertu
19824430.10.19824Fast Forward
19824430.10.198223Singlesrecenze SP
19824827.11.198234Caught In The Actrecenze koncertu
19831219.03.19835Fast Forward
19832304.06.19833Fast Forward
19833313.08.198314It's Aliverecenze koncertu
19833603.09.19834Fast Forward
19834322.10.19834Fast Forward
19834612.11.19833Fast Forward
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1976030.10.197647On The Townrecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19931110.06.199331Liverecenze koncertu