UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 23. května 2020          Celkem: 357 804 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 29.05.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Alba Singly Reference
CHAPMAN Michael
(g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 1940

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.How Long Is Forever?
2.Rainmaker1969
3.Fully Qualified Survivor3/1970 45
4.Window12/1970 Harvest
5.Wrecked Again11/1971 Harvest
6.Millstone Grit26.10.1973Gama
7.Deal Gone Down31.05.1974Deram
8.Pleasures Of The Street12/1975 Nova
9.Savage Amusement
produkce: Don Nix
28.05.1976Decca
10.Michael Chapman Lived Here 1968-1972
(live)
04.03.1977Cube
11.The Man Who Hated Mornings
produkce: Michael Chapman
04.11.1977Gamma
12.Playing Guitar the Easy Way1978 Light in the Attic
13.Life On The Ceiling1979
14.Looking For Eleven13.06.1980Criminal
15.Lady On The Rocks1981
16.Almost Alone1981
17.Original Owners1984
18.Navigation03.06.1996KDC
19.Dreaming Out Loud23.06.1997Demon
20.Heartbeat23.08.1999
21.Growing Pains24.04.2000Mooncrest/Zomba
22.The Twisted Road08.05.2000Mystic/EFA
23.Still Making Rain22.06.2004United States Dist
24.Dangerous When Sober: Anthology26.10.2004Castle Music
25.Dogs Got More Sense: The Decca Years 1974-197704.10.2005Recall
26.Americana I & II10.10.2006United States Dist
27.Originals10.10.2006Recall
28.Sixty Minutes with Michael Chapman09.10.2007
29.Time Past Time Passing07.10.2008
30.Trainsong: Guitar Compositions, 1967-201025.01.2011Tompkins Square
31.The Resurrection and Revenge of the Clayton Peacock13.03.2012Blast First Petite
32.Plaindealer29.06.2012Mystra
33.That Time of Night
& Lucinda Williams
20.11.2012Tompkins Square
34.Live At Folk Cottage, Cornwall 1967
(live)
01.09.2014Tree House 44
35.The Polar Bear25.11.2014Blast First Petite
36.Fish25.09.2015Tompkins Square
37.Journeyman11.12.2015Secret
38.5020.01.2017Paradise of Bachelors
39.True North08.02.2019

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Banjo Song15.02.1974Deram
2.Loving Dove02.07.1976Gama
3.Blue Season11.05.1979Criminal
4.Pachyderm04.12.2012Blast First Petite

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1971027.11.197110Pop Albumsrecenze LP
19762810.07.197616Making Wavesinterview
19763207.08.197618New Albumsrecenze LP
19774322.10.19775News
19774719.11.197724Albumsrecenze LP
19774903.12.197748Caught In The Actrecenze koncertu
19775117.12.197735Sound Checkinterview
19791812.05.197923Singlesrecenze SP
19792026.05.197935Caught In The Actrecenze koncertu
19801714.06.19804News
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1974004.05.19742News Desk
1974008.06.197449Front Row Reviewsrecenze koncertu
1974013.07.197435Folk
1974014.12.19740NME Guitar Book
1976010.01.197616Plattersrecenze LP
1976022.05.19763News Desk
1976019.06.197612interview
1976026.06.197615Plattersrecenze LP
1976026.06.197629On The Townrecenze koncertu