UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 23. května 2020          Celkem: 357 804 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 03.06.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
BURNETTE Johnny

Osobní údaje:

Narozen(a): 28.03.1934 (Memphis, Tennessee, USA)
Zemřel(a): 01.08.1964 (utopení)

Působení:

ex The Rock n' Roll Trio

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Johnny Burnette Sings1960 Wax Time
2.Johnny Burnette1962
3.Roses Are Red1963
4.Dreamin'1965
5.Rock'n'Roll Trio1966
6.Tear It Up1969
7.Very Best Of Johnny Burnette1970
8.Best Of1973
9.Hits & Other Favourites1973
10.Tenth Anniversary Album27.09.1974United Artists
11.Johnny Burnette And The Rock'n'Roll Trio17.02.1978MCA
12.Stars Of Rock'n'Roll Vol 11979
13.Johnny Burnette's Rock And Roll Trio And Their Rockin' Friends From Memphis4/1981 Rock-A-Billy
14.Together Again1982
15.Johnny & Dorsey1982
16.Rockbilly Boogie
& The Rock 'n' Roll Trio
1989 Vip Vop
17.25 Greatest Hits02.03.1999
18.Train Kept A-Rollin'11.03.2003Bear Family
19.Plus
& The Rock 'n' Roll Trio
21.02.2006Universe
20.Shattered Dreams
& The Rock'n'Roll Trio
17.07.2007El Toro
21.Rocks28.10.2008Bear Family
22.Johnny Burnette and More Kings of Rockabilly19.05.2009Primo
23.Ballads of Johnny Burnette28.09.2010Bear Family
24.You Gotta Get Ready / Fantabulous13.05.2014Norton
25.Rock 'n' Roll Legends12.08.2014One & Only Rock 'n' Roll
26.No Use in Livin'11.12.2015El Toro

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Trains and Boats and Planes1960
2.Dreamin'7/1960 Liberty3 11
3.You're Sixteen10/1960 Liberty3 8
4.Little Boy Sad1/1961 Liberty12 17
5.Big Big World4/1961 Liberty 58
6.I've Got A Lot Of Things To Do7/1961 Liberty 109
7.Girls8/1961 37
8.God, Country And My Baby10/1961 Liberty 18
9.Clown Shoes2/1962 Liberty35 113
10.I Wanna Thank Your Folks8/1962 Chancellor 117
11.Dreamin'13.05.1966Liberty
12.Dreamin'28.09.1979
13.You're Sixteen28.09.1979

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19781729.04.197814Albumsrecenze LP
19782020.05.197856Albums - Short Takesrecenze LP
19811802.05.198129Albumsrecenze LP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1974028.09.197411Albumsrecenze LP