UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 9. srpna 2020          Celkem: 359 594 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 11.08.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Filmy Ocenění Linky Různé Reference
ALICE IN CHAINS
Seattle, Washington, USA
*  1988

Sestava (2018):

William DuVall - voc
Jerry Cantrell - g
Michael Inez - bg
Sean Kinney - ds

ALICE IN CHAINS (photo)
 

Bývalí členové:

Layne Staley (voc, 1988-cca 10/98)
Nick Pollock (voc,g)
Mike Starr (bg, 1988-93)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Facelift
(v USA 8/90)
produkce: Dave Jerden
15.10.1990Columbia 42
2.Dirt
produkce: Alice In Chains/Dave Jerden
12.10.1992Columbia42 6
3.Jar Of Flies / Sap
(2 mini LP)
produkce: Alice In Chains
17.01.1994Columbia4 1
4.Alice In Chains
produkce: Toby Wright
06.11.1995Columbia37 1
5.MTV Unplugged29.07.1996Columbia20 3
6.Nothing Safe - The Best Of The Box29.06.1999Columbia 20
7.Music Bank
(3CD box set)
26.10.1999Columbia 123
8.Live04.12.2000Columbia 142
9.Greatest Hits28.08.2001Columbia 112
10.The Essential
(2CD)
16.03.2004Columbia/Legacy
11.Black Gives Way To Blue
produkce: Nick Raskulinecz
28.09.2009Virgin19 5
12.Original Album Classics04.10.2011Sony
13.The Devil Put Dinosaurs Here27.05.2013Virgin22 2
14.Under the Knife07.08.2015Great American Broadcast Company
15.Bleed the Freak21.08.2015Echoes
16.Would?: Live Hollywood 1992 Westwood One FM19.08.2015BRR
17.Freak Show: California Broadcasts 1990 & 199205.08.2016Hobo
18.Rainier Fog24.08.2018BMG9

Jerry Cantrell:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Boggy Depot
produkce: Toby Wright
06.04.1998Sony 28
2.Degradation Trip
produkce: Jerry Cantrell/Jeff Tomei
14.05.2002Roadrunner 33

William DuVall:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.One Alone04.10.2019

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.We Die Young EP
(Man In The Box / Sea Of Sorrow / Bleed The Freak / Sunshine)
6/1990 Columbia
2.Man In The Box23.05.1991Columbia
3.SAP EP
(Brother / Got Me Wrong / Right Turn / Am I Inside / Love Song)
produkce: Alice In Chains/Rick Parasher
2/1992 Columbia
4.Would? / Man In The Box
12",CD + Brother / Right Turn
(v USA 7/92)
11.01.1993Columbia19
5.Them Bones / We Die Young
12",CD + Got Me Wrong / Am I Inside
08.03.1993Columbia26
6.Angry Chair / I Know Somethin' ('Bout You)
12" + Bleed The Freak / It Ain't Like That (live)
CD + It Ain't Like That / Hate To Feel (all live)
24.05.1993Columbia30
7.Down In A Hole / Rooster
12" + A Little Bitter / Love Hate Love
CD + What The Hell Have I
11.10.1993Columbia36
8.Sleeper EP15.11.1993
9.I Stay Away29.08.1995Columbia
10.Grind / Nutshell
CD + So Close / Love, Hate, Love
30.10.1995Columbia23
11.Heaven Beside You / Would?
CD1 + Rooster / Junkhead
CD2 + Angry Chair / Man In A Box / Love, Hate, Love (all live)
27.01.1996Columbia35
12.Get Born Again01.06.1999Columbia
13.Fear The Voices1999 Columbia
14.Bank Heist1999 Columbia
15.Again12.03.2002Sony
16.Check My Brain8/2009 Parlophone 92
17.The Devil Put Dinosaurs Here23.09.2013
18.Tears18.11.2016Ole

Video:

1. Live Facelift - 21.02.1994, SMV, 46 min
2. The Nona Tapes - 26.02.1996, SMV, 30 min, interview
3. MTV Unplugged - 26.10.1999, Columbia, DVD, 73 min
4. Music Bank - The Videos - 26.10.1999, Columbia Music Video

Filmy:

1. Last Action Hero (1993, skladba "What The Hell Have I")

Ocenění:

1993 MTV Video Music Awards - Best Video From A Film ("Would?")

WWW Linky:

http://www.aliceinchains.net
http://www.aliceinchains.com

Různé:

Účast na kompilacích:

"Them Bones" na DVD kompilaci "Later ... Louder" (5.5.03, Warner Music)

j.h. na LP:
Heart: Heart - Live In Atlantic City (25.1.19)

Michael Inez:

j.h. na LP:

Slash: SVO Snakepit (1994)
Jerry Cantrell: Boggy Depot (24.3.98, Sony)
Zakk Wylde: Hangover Music, Vol. VI (20.4.04, Spitfire)
Mark Morton: Anesthetic (1.3.19)

Jerry Cantrell:

http://www.jerrycantrell.com

j.h. na LP:

Circus Of Power: Magic And Madness (1993, Sony)
Metal Church: Hanging In The Balance (1/94, Blackheart)
Pigeonhed: The Full Sentence (20.1.97, Sub Pop)
Gov't Mule: The Deep End Vol. 1 (23.10.01, ATO)
Ozzy Osbourne: Under Cover (1.11.05, Epic)
Deftones: Gore (8.4.16, Warner Bros)

Účast na kompilacích:
"She Was My Girl" na OST "Spider-Man" (30.4.02, Sony Music)
"Ashes To Ashes" na OST "The Punisher" (23.3.04, Wind-Up, & Damageplan)

Layne Staley:

j.h. na LP:

Heart: Desire Walks On (11/93, Capitol)

Sean Kinney:

j.h. na LP:

Jerry Cantrell: Boggy Depot (24.3.98, Sony)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993809.11.199311Liverecenze koncertu
19931522.12.19938recenze LP
1994219.01.199417profil
1994402.02.19949recenze LP
1994509.02.199420
19943031.08.19944Big Bang!
19943321.09.19946Big Bang!
1995820.04.199524
19952031.10.19955Big Bang!
19952114.11.199513Bang!alerierecenze LP
19952228.11.199527profil
19952308.12.19957Big Bang!
1996316.02.199615Singlbang!recenze SP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19961125.07.19967Infokus
19961208.08.199621interview
19961322.08.199625Forum kritikumrecenze LP
19973325.09.19976Infokus
19983401.10.19986Infokus
19992210.06.19996Infokus
19992902.09.199924Forum kritikumrecenze LP
19993116.09.199989A léta běží ...profil
19993621.10.19996Infokus
20002421.12.200047Forum kritikumrecenze LP
2001111.01.200122profil, diskografie
20011328.06.20017Infokus
20011713.09.200135Forum kritikumrecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19924217.10.19924News
19924614.11.199231Albumsrecenze LP
1993102.01.19935News
1993102.01.199316Liverecenze koncertu
1993209.01.199314
1993316.01.199325Singlesrecenze SP
1993423.01.19932News
1993713.02.199315Liverecenze koncertu
1993927.02.199326
19931113.03.199313Liverecenze koncertu
19931113.03.199329Singlesrecenze SP
19932122.05.19932News
19932229.05.199332Singlesrecenze SP
19934002.10.19934News
19934720.11.199316Liverecenze koncertu
1994322.01.199433Albumsrecenze LP
19941302.04.199439Preview - Videos
19954404.11.19956News
19954511.11.199536Singlesrecenze SP
1996503.02.199640Singlesrecenze SP
1996717.02.19967News
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993404.03.199312profil
19932103.11.199331Liverecenze koncertu
1994314.02.199424profil
1994314.02.199427Recommandérecenze LP
19941813.09.19943Hot
19962 40profil
19962 85Recenzerecenze LP
19969 40interview
19972 109Recenze - Novinkyrecenze LP
199810 10Rock & Top
19996 14Pelmel - Venku
19999 75interview, diskografie
199910 100Recenze - Novinkyrecenze LP
20001 12Pelmel
200011 12Pelmel
20012 99Recenze - Novinkyrecenze LP
20019 115Recenze - DVD
200111 99Recenze - Novinkyrecenze LP
20053 13Rock & Top
20067 82Liverecenze koncertu
20068 81Live - Topvar Rockfest 2006recenze koncertu
20086 8Rock & Top - News
20099 73Record - Nemine nás
200911 22Playprofil, interview
200911 63Recordrecenze LP
20101 87Liverecenze koncertu